Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Нели Цекова изпраща рецепта за супа, богата на витамини, която ще засили имунитета на организма ви.
ПРОДУКТИ
2 средно големи сладки картофа
3 големи моркова
1/2 глава лук
1 скилидка чесън
1-2 см корен джинджифил
1 л зеленчуков бульон
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Обелваме и нарязваме картофите на кубчета, а морковите на кръгчета. Загряваме в подходяща тенджера малко мазнина. Добавяме лука и чесъна и ги задушаваме за 3-4 минути.
Прибавяме в съда морковите и картофите и разбъркваме добре. След това наливаме бульона. Настъргваме джинджифила. При необходимост доливаме вода, така че да покрие зеленчуците.
Варим 20-25 минути до омекването им. Добавяме сол и пипер на вкус. Сваляме от котлона, изчакваме малко да изстинат. Пасираме продуктите до получаване на кремообразна смес.
Връщаме кремсупата на котлона за 5 минути. По желание може да я сервираме с кротони.