Приготвен с канела и натрошени орехи
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Предлагам лесен за приготвяне и много вкусен десерт. Който е решил да спазва скоро започващия великденски пост, може да замени маслото с растително олио”, пише ни Марияна Бончева.
ПРОДУКТИ
1 пакет кори за баница
6 ябълки
2-3 с. л. грис от твърда пшеница
1 с. л. канела
1 ч. ч. разтопено масло
счукани орехи и плодов конфитюр на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Настъргваме ябълките на едро ренде. Добавяме гриса, канелата, орехите, конфитюра и разбъркваме добре.
Взимаме 2 от корите и ги намазваме обилно с разтопеното масло. Поръсваме с част от плънката и навиваме на руло или отрязваме и сгъваме във формата на квадрати.
Процедираме по същия начин до привършването на плънката или корите. Подреждаме ги в намазнена тава. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.