Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Изненадайте любимия или любимата с тези вкусни канелени сърца в месеца на влюбените”, пише ни Виолета Василева.
ПРОДУКТИ
250 мл прясно мляко, 3 яйца, 150 г захар, 6 с.л. олио или разтопено масло, 1 щипка сол, 1 ванилия, 1/2 кубче прясна мая, 600 г брашно, пудра захар
За пълнежа:
50 г масло, 3-4 с.л. захар, 2 ч.л. канела, орехи
*Ако не обичате канела, пълнежа може да замените с шоколад или сладко по избор.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Размиваме в затопленото мляко маята с 1 ч.л. захар и 1 ч.л. брашно. Оставяме да шупне, като през това време пресяваме останалото брашно и го слагаме в подходяща тавичка. Правим кладенче и добавяме яйцето, олиото, захарта, ванилията и солта.
Сипваме шупналата мая с прясното мляко и омесваме меко и еластично тесто. Оставяме го да втаса в намаслена купа, покрита с кърпа. Премесваме го и го разделяме на топчета, големи колкото яйце.
Разточваме всяка топка в овална форма, намазваме я с олио или разтопено масло. Разстиламе леко от приготвената плънка. Навиваме на стегнато рулце и прегъваме на две. С остър нож срязваме по средата почти до края и оформяме, като завъртаме настрани разрязаната горна част.
Подреждаме в тава, покрита с хартия за печене, готовите сърца и ги оставяме да втасат. Печем в загрята фурна на 180 градуса до приятен загар. Поръсваме с пудра захар.