Баница сърце с конопено семе

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/8167349 Баница сърце с конопено семе Баница сърце с конопено семе www.24chasa.bg
Баница сърце с конопено семе

Традиционно българско ястие, с което да посрещнете Свети Валентин

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси vvatsova@24chasa.bg
и 24ojivlenie@24chasa.bg.
За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

"Предлагам баница със сирене и конопено семе във формата на сърце по повод 14 февруари. Много е вкусна със или без заливка, поднесена с кисело мляко", пише ни Румен Петров.

ПРОДУКТИ

1 пакет кори за баница

300 г сирене

3 яйца

4 с. л. кисело мляко

3 с. л. олио

1 щипка сода бикарбонат

олио

белено конопено семе за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Натрошаваме сиренето. Добавяме яйцата, киселото мляко, содата и олиото. Разбъркваме с вилица много добре. Вземаме две кори и поръсваме първата с олио. Върху нея поставяме втора и отгоре разпределяме равномерно част от плънката.

Навиваме двете кори по дължина на руло и слагаме в намаслена тава, оформяйки сърце. Ако разполагаме с форма на сърце, редим рулата по стените й.

Оформяме по същия начин останалите рула, които навиваме на охлюв и подреждаме в средата на сърцето, докато се запълни формата. По желание може да направим заливка от 4 яйца, разбити с 250 мл прясно мляко или просто да поръсим баницата с олио и конопено семе.

Печем в загрята фурна на 180 -190 градуса до златисто.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Бърз десерт с лешници и бадеми

Бърз десерт с лешници и бадеми

Приготвен с киви, ягоди и банани Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg

Шеф Виктор Ангелов никога не готви, докато си чати или гледа сериал

Шеф Виктор Ангелов никога не готви, докато си чати или гледа сериал

Новият сезон на Hell's Kitchen започва на 25 февруари по Нова тв Бабата на шеф Виктор Ангелов пробужда интереса му към кулинарията още от дете. При нея, в едно монтанско село, той прекарвал летата си. “Тя много обичаше да готви за мен, и то само с продукти от градината и стопанството. Имахме кокошки, овце, кози, прасета и всякакъв зарзават

Шоколадова торта с ягодов крем

Шоколадова торта с ягодов крем

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Сърца от картофи, спанак и ориз

Сърца от картофи, спанак и ориз

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Бисквитена торта с крем от тахан халва

Бисквитена торта с крем от тахан халва

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Баница сърце с конопено семе

Баница сърце с конопено семе

Традиционно българско ястие, с което да посрещнете Свети Валентин Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Усетът към готвене се предава по мъжка линия в рода на Борислав Лазаров

Усетът към готвене се предава по мъжка линия в рода на Борислав Лазаров

Прадядо му имал ресторант, а синоптикът се научил да готви, наблюдавайки баща си Снегът не може да уплаши винаги усмихнатия синоптик на Би Ти Ви Борислав Лазаров. С добро настроение той се справя не само с поледиците, но и със сложни кулинарни начинания. “Повечето хора приемат готвенето за досадно занимание, а то изобщо не е такова

Пикантни арабски шишчета

Пикантни арабски шишчета

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Пъстърва с кашу и джинджифил

Пъстърва с кашу и джинджифил

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Пастейш де Ната

Пастейш де Ната

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Качественото пиле e тайната на вкусните ястия

Качественото пиле e тайната на вкусните ястия

Пилешкото месо се счита за лесно достъпен източник на висококачествени протеини, витамини и минерали, които са необходими за правилното функциониране на тялото В сравнение с други видове месо, например червеното, то съдържа много по-малко наситени мазнини и по-малко калории, което го прави незаменима част от модерното балансирано хранене

Пълнен див заек

Пълнен див заек

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber