Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси vvatsova@24chasa.bg
и 24ojivlenie@24chasa.bg.
За въпроси - тел. 942 25 31.
“Предлагам ви ефектен десерт по повод наближаващия месец на любовта”, пише ни Наталия Панчева.
ПРОДУКТИ
175 г масло
175 г захар
175 г брашно
3 големи яйца
1 бакпулвер
1 черен шоколад
1 ванилия
филирани бадеми за поръсване
Приготвяме шоколадовия блат, като разбиваме с миксер размекнатото на стайна температура масло заедно със захарта. Добавяме яйцата, като след всяко разбиваме с миксера. Постепенно прибавяме брашното, смесено с бакпулвера. Накрая сипваме разтопения на водна баня и темпериран шоколад.
Разбъркваме до пълното му усвояване от тестото, което изсипваме в продълговата форма, застлана с хартия за печене. Печем в загрята фурна на 180 градуса около 35 минути.
Изваждаме готовия блат и след като изстине, го нарязваме на парчета с еднаква дебелина. От тях изрязваме еднакви по големина сърца – най-лесно става с формичка за сладки. Приготвяме ново тесто със същите продукти, като вместо шоколад добавяме ванилия.
Застиламе формичката с хартия за печене и изсипваме вътре 1/3 от тестото. В средата внимателно поставяме долепените едно до друго в редичка сърца и заливаме с останалото тесто. Поръсваме с филирани бадеми и печем по същия начин до готовност.
Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.