Киш с гъби и бекон

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/8089423 Киш с гъби и бекон Киш с гъби и бекон www.24chasa.bg
Киш с гъби и бекон

Ястие с хрупкава коричка и богата плънка

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

“Много вкусен киш, с хрупкава коричка и богата плънка - ще си изядете и пръстите”, пише ни Ирина Андреева. 

ПРОДУКТИ

За блата:

300 г брашно

120 г студено масло

вода

За плънката:

300 г гъби печурки

1 стрък праз лук

120 г бекон

2-3 яйца

10 с.л. прясно мляко

100 г кашкавал по желание

2 с.л. зехтин

черен пипер

червен пипер

сол 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Приготвяме тестото, като стриваме маслото с брашното, докато получим маслени трохи. С малко студена вода замесваме меко тесто и го оставяме да почине. Количеството на водата преценяваме на око.

Загряваме в голям тиган зехтина и задушаваме нарязания на кръгчета праз лук. Добавяме бекона, който сме нарязали на кубчета предварително, и след това гъбите - нарязани на филийки. Запържваме ги до готовност. Подправяме с червен, черен пипер и сол на вкус.

Разпределяме тестото по дъното и стените на форма за пай. Може да направим това с ръце или първо да го разточим с точилка и след това да го преместим. Не е нужно да намаслявате формата. Разпределяме равномерно цялата плънка отгоре.

Разбиваме добре яйцата и прясното мляко. Изливаме ги върху плънката. Печем в загрята фурна на 200 градуса до покафеняване ръбчетата на тестото. По желание може да добавим малко преди края настърган кашкавал и да запечем на горен реотан до златисто. 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Иван Яхнаджиев

Италианската храна напомня на Иван Яхнаджиев за бодиарта

Според художника Иван Яхнаджиев, който много време е прекарал в Италия, защото там работи синът му, начинът на хранене в страната се приема като религия. “Италианците са го превърнали в нещо не само физически важно за човека, както повечето българи го възприемат в забързания ни живот”, казва Яхнаджиев

Чеснова крем супа с бяло вино

Чеснова крем супа с бяло вино

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Сърца с пълнеж от канела

Сърца с пълнеж от канела

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Бабина масленица

Бабина масленица

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Пиле с бамбук по китайски

Пиле с бамбук по китайски

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Шеф Виктор Ангелов никога не готви, докато си чати или гледа сериал

Шеф Виктор Ангелов никога не готви, докато си чати или гледа сериал

Новият сезон на Hell's Kitchen започва на 25 февруари по Нова тв Бабата на шеф Виктор Ангелов пробужда интереса му към кулинарията още от дете. При нея, в едно монтанско село, той прекарвал летата си. “Тя много обичаше да готви за мен, и то само с продукти от градината и стопанството. Имахме кокошки, овце, кози, прасета и всякакъв зарзават

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Шоколадова торта с ягодов крем

Шоколадова торта с ягодов крем

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Сърца от картофи, спанак и ориз

Сърца от картофи, спанак и ориз

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Бисквитена торта с крем от тахан халва

Бисквитена торта с крем от тахан халва

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Зарезански просеник с лук и сланина

Зарезански просеник с лук и сланина

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Баница сърце с конопено семе

Баница сърце с конопено семе

Традиционно българско ястие, с което да посрещнете Свети Валентин Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa

Усетът към готвене се предава по мъжка линия в рода на Борислав Лазаров

Усетът към готвене се предава по мъжка линия в рода на Борислав Лазаров

Прадядо му имал ресторант, а синоптикът се научил да готви, наблюдавайки баща си Снегът не може да уплаши винаги усмихнатия синоптик на Би Ти Ви Борислав Лазаров. С добро настроение той се справя не само с поледиците, но и със сложни кулинарни начинания. “Повечето хора приемат готвенето за досадно занимание, а то изобщо не е такова

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber