Актрисата Евгения Ахременко има рецепта, която я пази здрава през зимата

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/8087011 Актрисата Евгения Ахременко има рецепта, която я пази здрава през зимата Актрисата Евгения Ахременко има рецепта, която я пази здрава през зимата www.24chasa.bg
Евгения Ахременко СНИМКА: JACEK PI-ETEK

Евгения Ахременко е известна руска актриса. Тя е израснала в семейство на дипломати. Родена е в Ливан, но по-късно семейството ѝ се премества в САЩ, където тя завършва американската Академия за драматични изкуства, като е в класа на Антъни Хопкинс.

В Русия се връща в по-зряла възраст и започва да снима в телевизията и киното. Днес тя е едно от най-разпознаваемите актьорски лица в Русия, като само между 2007 и 2016 година се снима в 26 руски филми и сериали, включително популярната у нас поредица “Кухня”. Участвала е във “Виктор”, където си партнира с Жерар Депардийо и Елизабет Хърли, както и в “Главнокомандващ” със Стивън Сегал.

Ахременко бе в България, за да представи третия сезон на оригиналната продукция на “HBO Европа” от Полша “Глутница”, един от 15-те сериала на HBO за региона. Там тя влиза в образа на Татяна Баракова - съпруга на главата на украинската мафия, която трябва да поеме бизнеса от мъжа си. Всички сезони и епизоди на “Глутница” са налични в HBO GO. На 25 януари ще има маратон с всички серии от третия сезон със старт от 21:00 часа по HBO 3.

Актрисата Евгения Ахременко пътува още от дете, тъй като баща ѝ е руски дипломат. Заради това първия си дъх поема в Ливан, но животът и професията я водят по целия свят. С подобен опит тя като експерт може да оцени вкусната и добре приготвена храна. Ахременко бе в България за няколко дни, но това не е първото ѝ пътуване до страната ни.

Когато е 12-годишна, семейството ѝ се качва на круизен кораб от Либия до Одеса, който имал спирка във Варна. От това пътуване и до днес помни вкуса на сладоледа, който опитала тогава в морската ни столица. “Беше специфичен, хареса ми толкова много, че се превърна в един хубав спомен”, казва Ахременко.

Самата тя обича да готви и това няма как да е другояче, тъй като баща ѝ давал пример. Негов специалитет били гурме ястията. “Той възпита дъщеря си по същия начин.

Стане ли въпрос
за хубава храна,
аз не я харасвам,
а направо
обожавам”,

казва актрисата. “Израснах, гледайки баща ми, учейки се от него”, допълва тя.

Един от първите ѝ кулинарни опити завършил с аромат на стопена пластмаса. Тогава била 20-годишна и живеела във Вашингтон с родителите си. Един ден баща ѝ се прибрал вкъщи и ѝ казал, че на тази възраст би трябвало да има по-големи кулинарни умения. Това я амбицирало да му покаже, че адски се е излъгал. Сетила се, че много обича да хапва супа. Намерила рецепта за зеленчукова, която се получила много вкусна. “Баща ми яде от нея един ден, след това втори... и така цяла седмица. Накрая ми каза, че супата е вкусна, но вече дори не може да я гледа”, смее се актрисата.

Затова решила да изпече пуйка. Отишла до магазина и взела една от най-големите. Звъннала на майка си, която да ѝ каже с какво и как да я овкуси. “Сложих я във фурната. Когато баща ми се прибра, ме попита: “Каква е тази миризма?”, разказва Ахременко. “Исках да те изненадам”, отвърнала му тя. “Не е това, нещо гори, напомня ми на изгорена гума”, казал бащата.

“Не знаех, че в
пуйката слагат
найлонова
торбичка с
вътрешностите ѝ

и трябва да се извади. Така че тя беше започнала да се топи”, разказва Евгения Ахременко.

Признава си обаче, че напоследък рядко готви - основно за двете си момченца, но не защото не ѝ харесва. През 2013 г. тя се развежда с руския актьор Константин Соловьов, който впоследствие отказва да признае собствените си деца от Ахременко. “Обичах да готвя за него. Приемах го като нещо много приятно - да чакам любим човек, за да му дам топла храна. Бях събрала толкова много рецепти, звънях на майка ми или баща ми с въпроси “Как да сготвя това?” или “С какво да направя онова?”, разказва тя. Заради останалото лошо усещане почти спряла да готви, но сега преоткрива това изкуство.

Определено азиатската кухня ѝ е любима, като на второ място би сложила средиземноморската.

“Единствената
храна, без която
мога да живея,
е руската

Не че не харесвам добре приготвения борш от време на време, но мисля, че това е въпрос на избор. Моите приятели например обожават руската кухня”, казва Ахременко.

Не е учудващо, че децата ѝ имат същия вкус, като нея и те предпочитат по-екзотичните кухни. 6-годишният ѝ син дори понякога се оплаквал: “Не сме яли суши от много време”, а актрисата шеговито му отвръщала: “Горкото дете, виж какво лошо детство имаш”.

“На моменти се държат разглезено, но аз ги приземявам”, допълва тя.

Едно от най-екзотичните ястия, които е опитвала, било във Филипините, докато снима филм със Стивън Сегал. “Донесоха ни нещо, за което и досега не мога да кажа какви продукти са използвали. Имаше ориз, някакви зелени листа... Но беше толкова вкусно, че никой от нас дори не се сети да попита какво точно е”, спомня си Ахременко. Макар че е готова да експериментира с различни вкусове, не би опитала хлебарките на пръчка, които видяла да се продават в Тайланд.

“Зимите в Русия са много студени, а понякога се налага да снимаш в ранните часове на деня някъде навън”, казва актрисата. За да не се разболее, пие гореща вода с малко лимон, мед, мента и джинджифил. Взима сутрин бутилката с нея и така през целия ден.

От загряващата течност има и допълнителни ползи. “В началото кожата започва да изглежда по-добре, а след това и цялото тяло”, споделя опита си Ахременко.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Иван Яхнаджиев

Италианската храна напомня на Иван Яхнаджиев за бодиарта

Според художника Иван Яхнаджиев, който много време е прекарал в Италия, защото там работи синът му, начинът на хранене в страната се приема като религия. “Италианците са го превърнали в нещо не само физически важно за човека, както повечето българи го възприемат в забързания ни живот”, казва Яхнаджиев

Чеснова крем супа с бяло вино

Чеснова крем супа с бяло вино

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Сърца с пълнеж от канела

Сърца с пълнеж от канела

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Бабина масленица

Бабина масленица

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Пиле с бамбук по китайски

Пиле с бамбук по китайски

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Шеф Виктор Ангелов никога не готви, докато си чати или гледа сериал

Шеф Виктор Ангелов никога не готви, докато си чати или гледа сериал

Новият сезон на Hell's Kitchen започва на 25 февруари по Нова тв Бабата на шеф Виктор Ангелов пробужда интереса му към кулинарията още от дете. При нея, в едно монтанско село, той прекарвал летата си. “Тя много обичаше да готви за мен, и то само с продукти от градината и стопанството. Имахме кокошки, овце, кози, прасета и всякакъв зарзават

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Шоколадова торта с ягодов крем

Шоколадова торта с ягодов крем

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Сърца от картофи, спанак и ориз

Сърца от картофи, спанак и ориз

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Бисквитена торта с крем от тахан халва

Бисквитена торта с крем от тахан халва

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Зарезански просеник с лук и сланина

Зарезански просеник с лук и сланина

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Баница сърце с конопено семе

Баница сърце с конопено семе

Традиционно българско ястие, с което да посрещнете Свети Валентин Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa

Усетът към готвене се предава по мъжка линия в рода на Борислав Лазаров

Усетът към готвене се предава по мъжка линия в рода на Борислав Лазаров

Прадядо му имал ресторант, а синоптикът се научил да готви, наблюдавайки баща си Снегът не може да уплаши винаги усмихнатия синоптик на Би Ти Ви Борислав Лазаров. С добро настроение той се справя не само с поледиците, но и със сложни кулинарни начинания. “Повечето хора приемат готвенето за досадно занимание, а то изобщо не е такова

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber