Орехови пасти със сладкарски крем с кестени

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/8074996 Орехови пасти със сладкарски крем с кестени Орехови пасти със сладкарски крем с кестени www.24chasa.bg
Орехови пасти със сладкарски крем с кестени

Приготвени с нишесте

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

Анелия Терзиева ни предлага рецепта за вкусен десерт, който се приготвя с с кестени. 

ПРОДУКТИ

Продуктите трябва да са със стайна температура.

За пастите:

1 ч.ч. смлени на ситно орехи, 4 яйца, 280 г захар, 150 г масло, 4 с.л. брашно, ванилия

За сладкарскиякрем: 60-70 г сладко от кестени, 1 яйце, 500 мл прясно мляко, 70 г масло, 65 г захар, 35 г нишесте, смлени орехи, шоколад или шоколадови фигурки за украса 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разделяме захарта на две части.От първата част - 180 грама, отделяме 2 с.л.. Разбиваме ги с предварително отделените белтъци до получаването на пухкав сняг. Останалата част от 180 г захар заедно с мекото масло разбиваме на пухкав крем. Към него добавяме брашното, ванилията и орехите. Разбъркваме добре.

Прибавяме на малки части белтъците и разбъркваме с помощта на дървена или силиконова шпатула. Така получената основа поставяме в правоъгълна тавичка, предварително застлана с кухненска хартия. Печем за 20 минути. Изваждаме и заливаме с разбитите останали 4 жълтъка и втората част захар - 100 г. Печем за още 10 мин.

Приготвяме крема, като слагаме 400 мл от млякото на котлона, за да се затопли. В отделен съд разбъркваме яйцето, захарта, нишестето, останалите 100 мл мляко и пюрираните кестени. Сваляме млякото от котлона, добавяме другата смес, разбъркваме добре и връщаме на котлона. Бъркаме непрекъснато, докато се сгъсти. Сваляме от печката и прибавяме маслото, докато кремът е още топъл.

Сглобяваме пастичките, когато и основата, и кремът са напълно изстинали. По желание украсяваме с орехи, шоколад, кестени от сладкото. 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Иван Яхнаджиев

Италианската храна напомня на Иван Яхнаджиев за бодиарта

Според художника Иван Яхнаджиев, който много време е прекарал в Италия, защото там работи синът му, начинът на хранене в страната се приема като религия. “Италианците са го превърнали в нещо не само физически важно за човека, както повечето българи го възприемат в забързания ни живот”, казва Яхнаджиев

Чеснова крем супа с бяло вино

Чеснова крем супа с бяло вино

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Сърца с пълнеж от канела

Сърца с пълнеж от канела

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Бабина масленица

Бабина масленица

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Пиле с бамбук по китайски

Пиле с бамбук по китайски

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Шеф Виктор Ангелов никога не готви, докато си чати или гледа сериал

Шеф Виктор Ангелов никога не готви, докато си чати или гледа сериал

Новият сезон на Hell's Kitchen започва на 25 февруари по Нова тв Бабата на шеф Виктор Ангелов пробужда интереса му към кулинарията още от дете. При нея, в едно монтанско село, той прекарвал летата си. “Тя много обичаше да готви за мен, и то само с продукти от градината и стопанството. Имахме кокошки, овце, кози, прасета и всякакъв зарзават

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Шоколадова торта с ягодов крем

Шоколадова торта с ягодов крем

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Сърца от картофи, спанак и ориз

Сърца от картофи, спанак и ориз

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Бисквитена торта с крем от тахан халва

Бисквитена торта с крем от тахан халва

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Зарезански просеник с лук и сланина

Зарезански просеник с лук и сланина

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Баница сърце с конопено семе

Баница сърце с конопено семе

Традиционно българско ястие, с което да посрещнете Свети Валентин Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa

Усетът към готвене се предава по мъжка линия в рода на Борислав Лазаров

Усетът към готвене се предава по мъжка линия в рода на Борислав Лазаров

Прадядо му имал ресторант, а синоптикът се научил да готви, наблюдавайки баща си Снегът не може да уплаши винаги усмихнатия синоптик на Би Ти Ви Борислав Лазаров. С добро настроение той се справя не само с поледиците, но и със сложни кулинарни начинания. “Повечето хора приемат готвенето за досадно занимание, а то изобщо не е такова

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber