Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Предлагам рецепта за спаначени елхички - предястие, което може да сервирате на празничната трапеза по случай предстоящите имени дни”, пише ни Мила Нешева.
ПРОДУКТИ
За 4 броя:
2 яйца
2 с.л. брашно
100 мл прясно мляко
около 150 г изцеден замразен спанак
150 г крема сирене
1-2 с.л. червен хайвер
щипка сол и 1/3 ч.л. сода бикарбонат, краве масло, парченца лимон
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разбъркваме добре яйцата, млякото, брашното и спанака, който предварително сме пасирали. Добавяме содата и солта.
Намазваме тиган с незалепващо покритие с малко масло. Изпържваме в него средно дебели палачинки, които оформяме от сместа. С различни по големина чашки или формички за сладки изрязваме подходящите форми за елхички - аз изполвах по два слоя от три големини с форма на кръг или четири различни по големина звездички.
Намазваме всеки слой с крема сирене, поръсваме с червен хайвер и добавяме следващия. Така процедираме, докато стигнем до върха на елхичките.
Аранжираме накрая с тънки парченца лимон и сервираме предястието.