Над 100 идеи за празничната трапеза в новия специален брой на "Рецепти за здраве" (+рецепта)

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7970745 Над 100 идеи за празничната трапеза в новия специален брой на "Рецепти за здраве" (+рецепта) Над 100 идеи за празничната трапеза в новия специален брой на "Рецепти за здраве" (+рецепта) www.24chasa.bg
Над 100 идеи за празничната трапеза в новия специален брой на "Рецепти за здраве" (+рецепта)

Специално издание на сп. "Рецепти за здраве" събира в малка, елегантна книжка над 100 изпробвани рецепти за коледните и новогодишни празници. В последния брой за годината изданието обръща внимание на това как да сготвим по празниците здравословно и в същото време икономично. Идеалната коледна пуйка вече не е мираж и всеки ще може да си я приготви у дома, след като получи напътствия стъпка по стъпка от коледния брой.

Празничният "Рецепти за здраве" ви лишава от каквито и да било колебания за това какви салати, предястия, разядки и десерти да сложите на семейната трапеза. Оригинални и лесни рецепти ще ви помогнат да сготвите и основното, да забъркате празнични напитки и да не изхвърлите храна, ами да приготвите нови вкуснотии от остатъците. 

Едни от най-прочутите ни блогъри споделят любимите си празнични рецепти, а от тефтера с бабини рецепти ще може да приготвите и традиционни български ястия.

Панетоне

Рецепта от специалното коледно издание на сп. "Рецепти за здраве"

Панетоне е италиански сладък обреден хляб, който наподобява козунак. Приготвят го по Коледа с много сушени плодове в тестото. Ако искате хлябът да стане наистина висок, удвоете количествата, увеличете и времето за печене. Направете високи стени на формата за печене като използвате няколко ката хартия за печене.

Необходими продукти:

100 г стопено масло

200 мл топло прясно мляко

20 г прясна мая

ванилия

450 г брашно

50 г захар

1 равна ч.л. сол

50 г захаросани портокалови корички

40 г захаросани лимонови корички

50 г сушени череши

50 г нарязани бадеми

80 г стафиди

1 жълтък

Пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

1 Смесете маслото и млякото. Прибавете маята и разбъркайте, докато се разтвори.

2 Отделно смесете брашното, захарта, солта и ванилията. Прибавете ги към млякото и маслото. Разбъркайте и омесете тесто. Покрийте го и оставете на топло за 1 час.

3 След като тестото втаса, го примесете отново, като сложите захаросаните корички, черешите и стафидите. Прехвърлете го във висока кръгла форма и го оставете да се надигне за още 30 мин.

4 Загрейте фурната на 160°C и изпечете панетонето за 35 мин. Разбъркайте жълтъка с малко вода и го намажете отгоре. Печете още 10 мин. След като изстине, поръсете с пудра захар.

 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Кекс с шоколадови сърца

Кекс с шоколадови сърца

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Банички мъфини

Банички мъфини

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Картофи по шведски "Хаселбак"

Картофи по шведски "Хаселбак"

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Фъдж с кашу и шоколад

Фъдж с кашу и шоколад

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Киш с гъби и бекон

Киш с гъби и бекон

Ястие с хрупкава коричка и богата плънка Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa

Супа от патешки фенер

Супа от патешки фенер

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Орехови пасти със сладкарски крем с кестени

Орехови пасти със сладкарски крем с кестени

Приготвени с нишесте Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg

Крем супа от зелена леща

Крем супа от зелена леща

Подправена с канела и индийско орехче Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa

Селска яхния със суджук и зелев сок

Селска яхния със суджук и зелев сок

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Вита баница с извара и праз

Вита баница с извара и праз

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Актьорът Велизар Бинев измислил магданозено песто с малко бяло сирене и масло

Актьорът Велизар Бинев измислил магданозено песто с малко бяло сирене и масло

В ДНК-то на актьора Велизар Бинев е заложено да бъде страхотен кулинар. В семейството му почти всички готвят - баба му, майка му и баща му. Може би заради това предпочита домашните събирания, а не излизанията навън по ресторанти. “Много обичам да готвя за мои приятели. Даже си имам един лаф, че начинът, по който им се обяснявам в любов, е

Локумено руло с печени орехи

Локумено руло с печени орехи

Лесен десерт с впечатляващ вкус Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber