"Пица" от кисело зеле с боб

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7967446 "Пица" от кисело зеле с боб "Пица" от кисело зеле с боб www.24chasa.bg
"Пица" от кисело зеле с боб

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Предлагам ви бърза рецепта за интересна пица, подходяща за коледния пост. Идеята и снимките са дело на зет ми”, пише ни Румен Петров.

ПРОДУКТИ 

*Количеството продукти е според броя на сътрапезниците:

Големи листа кисело зеле

бобена салата

веган кашкавал

орехови ядки

сол на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Застиламе подходяща тавичка с хартия за печене. Отгоре поставяме листата кисело зеле. Върху тях равномерно разпределяме бобената салата. Ако е нужно, добавяме малко сол.

Поръсваме обилно “пицата” с настърган веган кашкавал. Най-отгоре слагаме нарязаните орехови ядки.

Печем “пицата” на два реотана в загрята фурна на 230 градуса около 20 минути. Сервираме я, докато е още топла, като с дърпане отстраняваме хартията, придържайки с другата ръка зелевото листо.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Изобретателност на националните кухни по време на икономически изпитания

Изобретателност на националните кухни по време на икономически изпитания

Между презадоволяването и разхищението на храни В последните години темата за разхищението на храната трайно се настани в медийното пространство, но все още в редица държави често изостава от индивидуалния дневен ред. Неподозирано за повечето от нас, историята на известните национални кухни включва ястия, за които не сме предполагали

Декември с дъх на традиция и любим вкус

Декември с дъх на традиция и любим вкус

Още от самото си начало, месец декември ни обгръща с топлина и уют, създавайки празнични поводи, които да отбележим у дома, в тесен семеен или приятелски кръг. Снегът навън малко по малко ни помага да се настроим на коледна вълна, но преди това въображението ни пренася в кухнята. Задачата ни не е никак лека

Пъстърва със сушени плодове

Пъстърва със сушени плодове

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Толстолоб с манатарки и картофи

Толстолоб с манатарки и картофи

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Пълнен шаран без кости за Никулден – мисията възможна с шеф Васил Апостолов

Пълнен шаран без кости за Никулден – мисията възможна с шеф Васил Апостолов

Над 200 000 българи празнуват имен ден на Никулден – един от най-почитаните празници у нас. 6 декември е празник и на рибарите, банкерите, търговците. Според традициите на трапезата задължително трябва да присъства ястие от риба, най-често шаран. „Кулинарните изненади са възможни, дори когато спазваме традициите и използваме едни и същи продукти“

Арменски сладки

Арменски сладки

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Бонбони от фурми и ядки

Бонбони от фурми и ядки

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Постен сладкиш с мармалад

Постен сладкиш с мармалад

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Ароматен боб с манатарки

Ароматен боб с манатарки

Подправен с червен пипер и чубрица Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg

Постен сладкиш с банани

Постен сладкиш с банани

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Постни пълнени чушки

Постни пълнени чушки

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Суперлесен начин да си направите кисело зеле

Суперлесен начин да си направите кисело зеле

Изобщо няма да повтаряме за пореден път неизменните ползи от ферментиралите храни. В сезон като този те са задължителни за всеки член на семейството. А киселото зеле традиционно не слиза от семейното ни меню. Нашите майки и баби години наред вече слагат зелето в бидони, претакат, дебнат и "радват" съседите със страхотни миризми към края на зимата

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber