Барабойник

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7963027 Барабойник Барабойник www.24chasa.bg
Барабойник

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Звездната кухня с Мила и Толик” е новото кулинарно шоу на “24 часа” и Mila.bg. Двамата пробват рецепти на обичани звезди. Толик и Мила тестваха барабойника на шеф Таньо Шишков по рецепта от книгата му с шеф Иван Манчев “Любимо от родната кухня”.

ПРОДУКТИ

1 пакет кори за баница, препечени на сач

400 г картофи

2 глави лук

7-8 с.л. свинска мас или краве масло

50 мл олио

олио

2-3 с.л. ронена чубрица

червен пипер

сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Нарязваме картофите на малки кубчета или кръгчета и ги сваряваме във вода. През това време режем лука на полумесеци и го задушаваме в предварително загрятата мазнина: олио и 1-2 с.л. мас или масло. Когато картофите са готови, ги отцеждаме и ги добавяме към лука и мазнината. Овкусяваме с ронена чубрица. 

Разпъваме един лист от корите за баница, намазваме го със съвсем малко разтопена мас или масло и отгоре нареждаме плънката.

Поръсваме добре с червен пипер и малко сол. Отгоре поставяме друг лист и повтаряме процедурата с мазнината, плънката и подправките, докато свършат корите.

Поставяме баницата в намазнена тава и заливаме отгоре с останалата мас. Овкусяваме със сол и червен пипер и печем на 180 градуса за около 25-30 минути.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Супа от патешки фенер

Супа от патешки фенер

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Орехови пасти със сладкарски крем с кестени

Орехови пасти със сладкарски крем с кестени

Приготвени с нишесте Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg

Крем супа от зелена леща

Крем супа от зелена леща

Подправена с канела и индийско орехче Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa

Селска яхния със суджук и зелев сок

Селска яхния със суджук и зелев сок

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Вита баница с извара и праз

Вита баница с извара и праз

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Локумено руло с печени орехи

Локумено руло с печени орехи

Лесен десерт с впечатляващ вкус Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Сладкиш с круши и шоколад

Сладкиш с круши и шоколад

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Месено подаръче с 3 вида плънка

Месено подаръче с 3 вида плънка

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Спаначени елхички

Спаначени елхички

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Портокалови медальони

Портокалови медальони

Бонбони, приготвени със сушени сливи и шоколад КОЙ ГОТВИ "Предлагам рецепта за домашни празнични бонбони, които аз всяка година приготвям около новогодишните празници, а всички знаем, че те не са приключили и продължават и през месец януари", пише ни Жана Стоянова. ПРОДУКТИ 5 малки портокала 200 г сушени сливи без костилки 400 г шоколад кувертюр

Йорданка Благоева

Йорданка Благоева празнува имения си ден два пъти - на 6 и 19 януари

Традиционно съпругът й носи дивечово месо, което приготвят двамата “По стар стил Йордановден е на 19 януари”, напомня носителката на сребърен и бронзов олимпийски медал за висок скок Йорданка Благоева. Точно на тази дата е родена и тя. “Баба и дядо са Иван и Иванка, затова и аз е трябвало да бъда кръстена на тях, но те казали: “Не

Шоколадово пънче

Шоколадово пънче

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber