Приготвен със зехтин, лимон, чесън и риган
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Рибата и морските дарове са позволени в коледния пост до 19 декември, с изключение на сряда и петък. Така че може да приготвите интересната рецепта, която ни предлага Жана Стоянова.
ПРОДУКТИ
1 октопод
1 лимон
зехтин
сол
черен пипер
дафинов лист
риган
3-4 скилидки чесън
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Почистваме и измиваме хубаво октопода. Поставяме тенджера на котлона, пълна с вода. В нея сме сложили сол, счукан черен пипер и дафинов лист на вкус.
Оставяме течността да заври. След това потапяме няколко пъти октопода и накрая го поставяме във врящата вода.
Варим на умерен огън около 30-40 минути. Изваждаме го и отрязваме пипалата му, а главата на октопода нарязваме на ленти.
Мариноваме с лимон, зехтин, счукан чесън и риган. Запичаме за кратко на сгорещения грил тиган. Сервираме октопода с лимон и магданоз.