Рибна рецепта с екзотичен привкус
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“По повод Никулден предлагам елегантна рибна рецепта с екзотичен привкус”, пише ни Наталия Панчева.
ПРОДУКТИ
1 хек или бяла риба
100 мл лимонов сок
1 лилав морков
4 с.л. олио от гроздови семена
няколко стръка магданоз
листа кориандър
листа мента
шафран, черен пипер и сол на вкус.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Почистваме рибата. Слагаме я в тава, покрита с алуминиево фолио, като по желание може предварително леко да я запечем на скара.
Заливаме рибата със сос, приготвен от лимоновия сок, накълцаните зелени листа на подправките, шафрана, олиото, солта и черния пипер. Отгоре слагаме нарязания на колелца лилав морков.
Покриваме с фолиото и печем в предварително загрята фурна на 200 градуса. Малко преди рибата да е готова, отвиваме фолиото и оставяме да се запече.
Поднасяме с гарнитура от глазирани моркови и запечени чери домати по желание.