Една по-различна рецепта за наближаващия Никулден
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Тази рецепта е вдъхновена от ястие, което опитах наскоро в Португалия, с тази разлика, че там го правят с риба треска. Разбира се, можете да използвате каквато риба предпочитате, а също така тя може да е сурова или пушена”, пише Анелия Терзиева.
ПРОДУКТИ
100 г пушена сьомга
150 г заквасена сметана
100 г пушен кашкавал
3-4 картофа
черен пипер и
индийско орехче на вкус
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Сваряваме картофите и ги обелваме. Нарязваме ги на кубчета, също и рибата, но на ситно.
Смесваме я с картофите и сметаната, към която предварително сме добавили малко вода. Объркваме продуктите добре.
Овкусяваме с черен пипер, индийско орехче на вкус. Аз лично не добавям сол, тъй като има достатъчно и в рибата, и в кашкавала.
Поръсваме отгоре с настъргания кашкавал или друго пушено твърдо сирене. Печем до златисто и изваждаме от фурната.