Шишков и Манчев събраха уникални български рецепти в книга

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7933526 Шишков и Манчев събраха уникални български рецепти в книга Шишков и Манчев събраха уникални български рецепти в книга www.24chasa.bg
Шишков и Манчев събраха уникални български рецепти в книга

След като кулинарните граници в България се отвориха широко, хората потънаха в море от неизброими продукти, подправки и рецепти от всички чудни краища на света.

Очите ни се отвориха за вкусове отвсякъде – влюбихме се в изискания елеганс на френската кухня и нещо повече – пренесохме го на трапезата си, изпитахме страстта на азиатското кулинарно богатство, опознахме по-добре и вкусовете на съседите си.

Това кулинарно пътешествие по света е интересно и наситено, но има ли нещо по-сладко от вкуса, отгледан в нашето детство? От онези вкуснотии, с които са пораснали нашите предци и с които ние ще отглеждаме нашите наследници?

Българинът винаги ще обича родното. Не само защото имаме прекрасни ястия, съчетали разнообразни кулинарни традиции. Ние ще готвим и обичаме българските гозби, защото все повече сме ориентирани към здравословния начин на живот. А както знаем, продуктите, които се отглеждат в близост до нас, са най-доброто, което може да включим в менюто си. Всеки уважаващ себе си ресторант разработи „Българско меню“, а щандовете с родни продукти се накиприха, защото най-много клиенти се струпват пред тях. Търсенето на изконния български вкус вече не е архаизъм, нито пък надут с фалш патриотизъм. Търсенето на българския вкус е начин на мислене на модерния човек. Защото е прекрасно да имаме свободата да опитаме от всичко по света, но нищо няма този вкус, както вечните класики в тефтера на баба. Там са нашите корени. Нашите утрини с овче кисело мляко и мед, нашите вечери със сочна саздърма и пивко вино.

Заедно с двама от най-обичаните кулинари – Таньо Шишков и Иван Манчев, Lidl България ще зарадва всички ни за Коледа с една от най-великолепните кулинарни книги, издавани някога у нас. „Любимо от родната кухня“ съдържа 55 рецепти от традиционната българска кухня. И макар да са изцяло нашенски, вероятно някои от тези рецепти ще ви изненадат. Като например конфитюрът от круши, пелин, орехи и мед, като суджучената каша с гъби и пилешки пръжки, като баклавата от ябълки и много други. Двамата майстор готвачи са пропътували над 10 000 км в рамките на година, за да може заедно със своя екип да открият най-интересните рецепти, типични в различни райони на страната ни. За да благодари за възможността да работи върху този уникален проект, Таньо Шишков сподели: „Една година, 10 000 км, стотици тестове на стари и не толкова стари рецепти, много прелистени рецептурници и етнографски материали, поне пет караници с Иван Манчев, десетки души екип, които работиха с цялото си сърце и душа, и един "Бял мъж". Проект, събрал много любов, носталгия и кулинарна стойност! Благодаря Ви, Lidl България!“

Как може да се сдобиете с тази книга, научете на сайта https://www.lidl.bg/kniga.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

"Пица" от кисело зеле с боб

"Пица" от кисело зеле с боб

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

В "Звездна кухня с Мила и Толик" пробваме барабойника на Шишков (Видео)

В "Звездна кухня с Мила и Толик" пробваме барабойника на Шишков (Видео)

„Звездна кухня с Мила и Толик“ е новото кулинарно шоу на „24 часа“ и Mila.bg. Водещите Мила и Толик ще пробват рецепти на обичани звезди, а в партньорство с „Лидл България“ те вече тестваха две от рецептите от новата книга на шеф Манчев и шеф Шишков „Любимо от родната кухня“. Как се прави барабойник по рецепта на Таньо Шишков научете от днешното

Барабойник

Барабойник

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Маринован октопод на грил

Маринован октопод на грил

Приготвен със зехтин, лимон, чесън и риган Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa

Красимир Доков e диабетик, затова яде само черен хляб

Красимир Доков e диабетик, затова яде само черен хляб

Джипито на актьора му предложило да се изнесе във Франция, защото седмица в Париж се отразила добре на кръвната му захар Страстта на Красимир Доков определено се крие в актьорския занаят, но това не означава, че няма отношение към храната и кулинарията. Самият той е диабетик от почти 20 години и заради това внимава за менюто си

Филе пангасиус с картофки на фурна

Филе пангасиус с картофки на фурна

Приготвено с моркови, тиквички и гъби Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Печен хек по ирански

Печен хек по ирански

Рибна рецепта с екзотичен привкус Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg

Пушена сьомга с картофи на фурна

Пушена сьомга с картофи на фурна

Една по-различна рецепта за наближаващия Никулден Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa

Шишков и Манчев събраха уникални български рецепти в книга

Шишков и Манчев събраха уникални български рецепти в книга

След като кулинарните граници в България се отвориха широко, хората потънаха в море от неизброими продукти, подправки и рецепти от всички чудни краища на света. Очите ни се отвориха за вкусове отвсякъде – влюбихме се в изискания елеганс на френската кухня и нещо повече – пренесохме го на трапезата си

Северняшки боб със зеле

Северняшки боб със зеле

Постна селска гозба, подходяща за коледния пост КОЙ ГОТВИ "Начинът на приготвяне на тази постна селска гозба е характерен за Северозападна България, а комбинацията от боб и зеле е неописуемо вкусна", пише ни Димитър Димитров. ПРОДУКТИ: 500 г стар фасул 2-3 средно големи глави кромид лук 1 морков 1 чушка 2 дафинови листа 5-6 зърна бахар 1 к.л

Младата актриса Джулия Бочева не сяда на масата без сирене, но не вкусва месо

Младата актриса Джулия Бочева не сяда на масата без сирене, но не вкусва месо

Първият ѝ опит в кухнята завършил със загоряла мусака, панировките също не са силата За сметка на това пък е царица на салатите и бургерите Младата актриса Джулия Бочева много обича да готви, а тъй като от това лято е младоженка, все по-често влиза в кухнята, за да изненадва съпруга си Галин с вкуснотии

Готви в бъдещето с този кухненски робот

Готви в бъдещето с този кухненски робот

Бъдещето променя всяка една част от ежедневието ни и това няма как да изключи времето ни в кухнята. Технологиите помагат на всяка домакиня в кухнята да готви по-бързо, разнообразно и вкусно, за да изпитва още по-голямо удоволствие от целия процес. Новият помощник в кухнята е кухненският робот и той носи куп предимства със себе си

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber