Първият ѝ опит в кухнята завършил със загоряла мусака, панировките също не са силата й
За сметка на това пък е царица на салатите и бургерите
Младата актриса Джулия Бочева много обича да готви, а тъй като от това лято е младоженка, все по-често влиза в кухнята, за да изненадва съпруга си Галин с вкуснотии. На 11 август тя се омъжи за любимия си Галин Рангелов, с когото пък се сгодиха само 3 месеца по-рано. С хранителен продукт бе свързана и цялата им сватба.
“С моя мъж не
сядаме на
масата за обяд
или вечеря без
люти чушки
Това е наистина нещо, което обожаваме. Много странно звучи, но е така. Затова решихме това да бъде темата на сватбата ни. А има и препратка - семейният живот не е само сладък, понякога той е и лют”, разказва Джулия. Дори букетът ѝ бил от люти чушки. Сред другите ѝ любими хранителни продукти е пресният чесън.
“Не сядам на масата и без сирене, обожавам сирена”, казва красивата актриса. Като цяло предпочита да хапва плодове и зеленчуци и не вкусва месо. Казва, че обича да готви и е
много добра в
правенето на
салати и
домашни бургери
Те са и сред любимите рецепти на талантливото момиче, което сега играе годеницата на Фигаро в Народния театър. Обича да изненадва съпруга си с любимите за двама им бургери, в които по оригинална рецепта има телешко кюфте. Тя ги приготвя по този начин за любимия си, а за себе си, тъй като е вегетарианка, прави без месния продукт. За сметка на това пък много обича майонезата и си я хапва с апетит. И очевидно не се отразява на грациозната ѝ фигура.
И макар сега да е кулинарно гуру, първият ѝ опит в кухнята бил малко злополучен. Опитала да приготви мусака, която накрая загоряла. Не липсват и други гафове в кухнята ѝ.
“Кулинарните ми
гафове най-често
са свързани с
паниране”,
признава Бочева. Не обича да експериментира в готвенето, но “почти на всичко слагам лют червен пипер”, казва тя. В хапването си позволява експерименти. Едно от най-странните неща, които е вкусвала, е жабешко бутче.
Нейната рецепта
Домашно приготвени бургери
Продукти
1 телешко кюфте
1 яйце
парче сирене чедар
1-2 кисели краставички
1 глава карамелизиран лук
1 листо от маруля
1 картоф
1 питка хляб
Майонеза на вкус
За карамелизирания лук:
1 глава лук
Около 50 мл. олио
1 - 2 с.л. захар
балсамов оцет
Начин на приготвяне
Загрейте мазнината в тиган и сипете лука да се запържи, докато хване загар. Добавете захарта и разбъркайте. Щом започне да се карамелизира, добавете балсамовия оцет, малко топла вода (2-3 с.л.) и оставете и тя да се изпари. Оставете лука под капак да се задуши, след като свалите от котлона. Накрая поръсете със сол на вкус.
Обелете, нарежете и изпържете картофа.
Изпържете яйцето на очи.
Изпечете кюфтето на грил тиган или на скара и върху него поставяме парче сирене чедар, което ще се разтопи леко от топлината на кюфтето.
Запечете леко питката за бургера и намажете с майонезата, а след това добавете готовото кюфте с чедар, карамелизирания лук, киселите краставички и листото маруля за свежест.
Сервираме с пържените картофки за гарнитура.