Родителите на малката София Маринкова се обзаложили ще й хареса ли вкусът на дробчета

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7877872 Родителите на малката София Маринкова се обзаложили ще й хареса ли вкусът на дробчета Родителите на малката София Маринкова се обзаложили ще й хареса ли вкусът на дробчета www.24chasa.bg
Родителите на малката София Маринкова се обзаложили ще й хареса ли вкусът на дробчета

Актрисата София Маринкова има син, за когото всеки ден приготвя храна вкъщи. Това не означава, че прекарва часове в кухнята, защото все пак е работеща майка. В семейното ѝ меню преобладават по-простички, но задължително вкусни ястия. Обожава да импровизира с картофите, като далеч не се ограничава само с пърженето или печенето им. Синът ѝ много харесва да ги хапва с бекон и малко чесън.

Един от най-лесните начини да ги включи в менюто си е, като приготви мусака. Само че Маринкова не ползва само добре познатите рецепти, а импровизира. Веднъж дори приготвила картофи с ябълки. “Моят приятел ми каза рецептата. Мисля, че той първи ми ги беше сготвил, а после ги пробвах вкъщи”, разказва Маринкова.

Актрисата импровизира и с подправките. Кухненският ѝ шкаф е пълен с най-различни. Когато готви, го отваря и на момента избира коя точно да ползва.

За закуската на сина си Орлин често изрязва кръг в една филийка, слага я в тиган и чуква в него едно яйчице. “Последния път той ме попита: “Мамо, може ли да го направиш във формата на сърце?”, спомня си актрисата. А това хич не е лесно, защото яйцето се разтича навсякъде. Предизвикателството не я спира да опита. “Само едната филия ми се получи със сърце, а направих 4-5”, смее се Маринкова.

Когато била малка, най-много обичала сутрин да хапва кисело мляко с обикновени бисквитки и мед. Все по-често прави същото и за сина си.

Всъщност, когато той се ражда, започва и по-усилено да се занимава с кулинария. Решава, че сама ще приготвя пюренцата му, и го прави доста успешно.

Единственото нещо, което Маринкова не яде, са дробчетата. “От малка не ги обичам, гадно ми миришат и изглеждат. Майка ми и баща ми, когато бях дете, се хванаха на бас дали ще проям дробчета, или не”, спомня си актрисата. За да видят кой печели, дали на малката София да опита едно.

“Майка ми вика: “Ще го изплюе това дробче”, а баща ми: “Няма, бе, много ще ѝ хареса”. Майка ми беше правата и спечели баса”, разказва Маринкова. Тогава изплюла дробчето и до днес не е вкусвала второ. Това не означава, че актрисата не яде месо. Напротив, често си хапва от него.

Тя поддържа имунитета си силен през цялата година, като всеки ден пие горещ чай, който подслажда с мед. Само че, вместо да купи от пакетираните в магазина, предпочита билки, които сама да свари.

Още от малка разбира, че баба ѝ е страхотна кулинарка. “На обяд и на вечеря масата винаги е била отрупана с всякакви салати, месце, питка, която сама е приготвила, пърленки”, спомня си актрисата. За радост, все още не е забравила вкуса на тези ястия, защото баба ѝ изпраща колети. Когато са ѝ на гости, постоянно ги пита какво искат да им сготви. “Точно си се наял на обяд и пита: “Какво да ви сготвя за вечеря”. Викам: “Бабо, изчакай да мине малко време, след 2 часа ще ти кажа какво ми се яде”, но всички желания ми се изпълняват”, разказва Маринкова. Обожава да ѝ изпраща сарми. Баба ѝ ги приготвя с парчета беконче.

След българската любима ѝ е италианската кухня. Челно място в нея държи пицата. “Най-хубавите се намират до автогарата в Рим”, казва актрисата. “Когато излизахме на вечеря там, 3-4 пъти се случи или да ми забравят поръчката, или да се забавят прекалено много и ние да си тръгнем”, допълва тя.

На малкия екран Маринкова показва страхотна физическа форма, влизайки в образа на Жаки от сериала по Нова тв “Пътят на честта”. Въпреки това никога не се е ограничавала от каквото и да било, не е спазвала хранителни режими или диети. “Честно казано, сега покрай снимките не ни остава време и да ядем”, шегува се актрисата.

“Редовно си хапваме сладко и шоколад вкъщи. Малкият ми вика: “Моля те, къде ми е наградата?”. Отвръщам му: “За какво да те наградя, че си изял всичко в чинията ли?”. А той: “Хайде, хайде, чакам си наградата”, разказва смеейки се Маринкова. “Ядем и вредни неща, но не прекаляваме”, допълва актрисата.

Салата с извара, печени чушки и яйце

Продукти

Извара, печени червени чушки, сирене, 1 настъргано сварено яйце, орехи, зехтин, сол, чесън по желание (салатата се приготвя с грамажи на око, спрямо вкуса на готвача)

Начин на приготвяне

Смесваме в голяма купа изварата и нарязаното на дребно сирене. Разбъркваме ги добре с помощта на вилица. Прибавяме червените печени чушки, които предварително сме нарязали на ивици. Отново разбъркваме и прибавяме настърганото твърдо сварено яйце и нарязаните на ситно орехи. Подправяме на вкус със сол и зехтин. По желание може да добавим и малко чесън, тъй като е полезен в студените дни и предпазва от настинка и грип.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Красимир Доков e диабетик, затова яде само черен хляб

Красимир Доков e диабетик, затова яде само черен хляб

Джипито на актьора му предложило да се изнесе във Франция, защото седмица в Париж се отразила добре на кръвната му захар Страстта на Красимир Доков определено се крие в актьорския занаят, но това не означава, че няма отношение към храната и кулинарията. Самият той е диабетик от почти 20 години и заради това внимава за менюто си

Пълнен шаран плакия

Пълнен шаран плакия

Приготвен с кралски печурки и орехи Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg

Филе пангасиус с картофки на фурна

Филе пангасиус с картофки на фурна

Приготвено с моркови, тиквички и гъби Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg

Печен хек по ирански

Печен хек по ирански

Рибна рецепта с екзотичен привкус Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg

Пушена сьомга с картофи на фурна

Пушена сьомга с картофи на фурна

Една по-различна рецепта за наближаващия Никулден Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa

Северняшки боб със зеле

Северняшки боб със зеле

Постна селска гозба, подходяща за коледния пост КОЙ ГОТВИ "Начинът на приготвяне на тази постна селска гозба е характерен за Северозападна България, а комбинацията от боб и зеле е неописуемо вкусна", пише ни Димитър Димитров. ПРОДУКТИ: 500 г стар фасул 2-3 средно големи глави кромид лук 1 морков 1 чушка 2 дафинови листа 5-6 зърна бахар 1 к.л

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Младата актриса Джулия Бочева не сяда на масата без сирене, но не вкусва месо

Младата актриса Джулия Бочева не сяда на масата без сирене, но не вкусва месо

Първият ѝ опит в кухнята завършил със загоряла мусака, панировките също не са силата За сметка на това пък е царица на салатите и бургерите Младата актриса Джулия Бочева много обича да готви, а тъй като от това лято е младоженка, все по-често влиза в кухнята, за да изненадва съпруга си Галин с вкуснотии

Готви в бъдещето с този кухненски робот

Готви в бъдещето с този кухненски робот

Бъдещето променя всяка една част от ежедневието ни и това няма как да изключи времето ни в кухнята. Технологиите помагат на всяка домакиня в кухнята да готви по-бързо, разнообразно и вкусно, за да изпитва още по-голямо удоволствие от целия процес. Новият помощник в кухнята е кухненският робот и той носи куп предимства със себе си

Леки овесени бисквити

Леки овесени бисквити

Приготвени със сушени плодове и мед Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa

Домашен локум

Домашен локум

Десерт, с който да подсладите коледния пост Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa

Пълнозърнест тиквен пай

Пълнозърнест тиквен пай

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Зеле с ориз и моркови

Зеле с ориз и моркови

Лесно и постно ястие, приготвено на фурна Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber