Банички с тиква и смокини

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7858148 Банички с тиква и смокини Банички с тиква и смокини www.24chasa.bg
Банички с тиква и смокини

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

“Поредното ми предложение е за хрупкави банички с плънка от тиква и сушени смокини, подходящи и за делник, и за празник”, пише ни Марияна Бончева.

ПРОДУКТИ

400 г точени кори

300 г тиква

10 сушени смокини

1/2 ч.ч. захар

2 щипки канела, джинджифил, краве масло

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Обелваме тиквата, почистваме я от семките и я настъргваме. Загряваме в тенджера малко мазнина и изсипваме в нея тиквата, като я поръсваме със захарта и разбъркваме. С малко топла вода я задушаваме за 20 минути. Сваляме я от котлона и я оставяме да изстине.

Заливаме смокините с топла вода и ги оставяме да престоят 10 минути. След това ги нарязваме на ситно и ги добавяме към задушената тиква. Получената плънка подправяме с канела и джинджифил.

Взимаме от корите по три и ги нареждаме една върху друга, като всяка намазваме с разтопено масло или олио. Разрязваме ги на 4 правоъгълника. Върху всеки правоъгълник разпределяме част от плънката и завиваме на руло.

Нарязваме рулата на малки банички и ги редим в намазнена тава. Отгоре ги намазваме с мазнина и печем в предварително загрята на 180°С фурна до приятно покафеняване (около 20 минути).

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Пълнен шаран плакия

Пълнен шаран плакия

Приготвен с кралски печурки и орехи Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg

Филе пангасиус с картофки на фурна

Филе пангасиус с картофки на фурна

Приготвено с моркови, тиквички и гъби Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg

Печен хек по ирански

Печен хек по ирански

Рибна рецепта с екзотичен привкус Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg

Пушена сьомга с картофи на фурна

Пушена сьомга с картофи на фурна

Една по-различна рецепта за наближаващия Никулден Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa

Шишков и Манчев събраха уникални български рецепти в книга

Шишков и Манчев събраха уникални български рецепти в книга

След като кулинарните граници в България се отвориха широко, хората потънаха в море от неизброими продукти, подправки и рецепти от всички чудни краища на света. Очите ни се отвориха за вкусове отвсякъде – влюбихме се в изискания елеганс на френската кухня и нещо повече – пренесохме го на трапезата си

Младата актриса Джулия Бочева не сяда на масата без сирене, но не вкусва месо

Младата актриса Джулия Бочева не сяда на масата без сирене, но не вкусва месо

Първият ѝ опит в кухнята завършил със загоряла мусака, панировките също не са силата За сметка на това пък е царица на салатите и бургерите Младата актриса Джулия Бочева много обича да готви, а тъй като от това лято е младоженка, все по-често влиза в кухнята, за да изненадва съпруга си Галин с вкуснотии

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Готви в бъдещето с този кухненски робот

Готви в бъдещето с този кухненски робот

Бъдещето променя всяка една част от ежедневието ни и това няма как да изключи времето ни в кухнята. Технологиите помагат на всяка домакиня в кухнята да готви по-бързо, разнообразно и вкусно, за да изпитва още по-голямо удоволствие от целия процес. Новият помощник в кухнята е кухненският робот и той носи куп предимства със себе си

Леки овесени бисквити

Леки овесени бисквити

Приготвени със сушени плодове и мед Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa

Домашен локум

Домашен локум

Десерт, с който да подсладите коледния пост Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa

Пълнозърнест тиквен пай

Пълнозърнест тиквен пай

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Зеле с ориз и моркови

Зеле с ориз и моркови

Лесно и постно ястие, приготвено на фурна Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa

Актрисата в ролята на Бонка в "Пътят на честта"
СНИМКА: НОВА ТВ

Галя Александрова от “Пътят на честта” не обича да готви, но харесва качествената посуда

Чета кулинарните книги като художествена литература, признава талантливата актриса “Не обичам да готвя! За мен това е загубено време. Не обичам и да ям много. Ям, колкото да мога да живея”, казва актрисата Галя Александрова, която зрителите заобичаха и намразиха заради образа на злата свекърва Бонка в сериала на Нова тв “Пътят на честта”

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber