Певицата Людмила Сланева на 8 г. разбила касичката си, за да сервира фъдж

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7857167 Певицата Людмила Сланева на 8 г. разбила касичката си, за да сервира фъдж Певицата Людмила Сланева на 8 г. разбила касичката си, за да сервира фъдж www.24chasa.bg
Певицата Людмила Сланева на 8 г. разбила касичката си, за да сервира фъдж
СНИМКА: Красена Ангелова

Чаровната Людмила Сланева, известна с артистичния псевдоним Локо, доказва, че е артист до мозъка на коститите си не само на сцената, но и в кулинарията. Тя може да посрещне гостите си с коктейли, ароматни брускети и леки хапки, но без основно за вечеря. За сметка на това се е погрижила за цялостната атмосфера. Избрала е музиката, оправила е осветлението, а понякога дори сама е изработила свещниците час преди някой да позвъни на входната врата. “По-важно ми е приятното прекарване. При мен то не е непременно свързано с наяждането”, казва Сланева.

Веднъж мъжът ѝ - певецът Стенли, поканил вкъщи приятели. “Те са много симпатични на цялото семейство и ни идват на гости за първи път”, обяснява певицата. Тя му казала, че ще приготви вечерята, защото знае, че е зает. “Това, което ще добавя, е, че не се развих много в кулинарията и заради това, че Стенли държи да свети като слънце дори и в кухнята. Когато започна да правя нещо, той винаги казва: “О, не, това не се прави така. За да не се караме, аз отстъпвам и го оставям”, обяснява Сланева.

За семейните приятели приготвя хапки за разядка, както и гурме храна с месо, която пак е под формата на хапка. Естествено, погрижила се е за малките детайли, които създават настроение, като осветлението, салфетките и т.н. “Два часа преди да дойдат гостите, Стенли се прибира, поглежда фурната и казва: “Това ли ще вечеряме?”, спомня си певицата. Тя била подготвила заготовки за хапките, които да приготви пред гостите. Обяснила му какво възнамерява да направи. “Наистина ли това ще вечеряме?”, попитал той половинката си. “Извади едни пържоли от фризера. Разбута ме и каза: “Не, моля те, престани, това са абсолютни глупости”. Излезе, отиде до магазина и се върна с кутии с някакви храни, притеснен, че е твърде малко, никой нямало да разбере моите естетически възгледи и хората щели да останат гладни”, спомня си сега със смях Сланева. “Накрая вечерята представляваше манджа с грозде, защото на масата присъстваха и неговите пържоли, някакви салати, които може да купиш от всеки магазин, и моите малки хапчици. Разбира се, много се смяхме, защото ние не крием тези наши дребни конфликти”, допълва тя.

Още от малка развива този усет към детайлите. “Моята майка е перфектна домакиня. Тя винаги събираше целия ни род и всички очакваха нейните чудеса”, разказва Локо. Когато била само на 8 години, решила, че може и тя да сготви нещичко. “В една папка с рецепти на идеалната домакиня - майка ми, намерих такава със странната дума “фъдж”. Сега вече знам, че това е английски сладкиш, но в онези години преди 1989-а трудно се намираха чуждестранни рецепти. Избрах си тази и я направих изключително успешно. Пожънах голям успех вкъщи. Моят брат ми стана заклет фен и досега ме кара да правя фъдж”, разказва Сланева.

Tогава поканила две свои приятелки на гости. “Казах си: Тези покривки на майка ми, разни плетени неща, въобще не ми харесват. Просто трябва да разбия своята касичка, в която си събирам пари, и да отида да намеря други покривки, защото си го представям по различен начин - по-цветен”, спомня си певицата. Речено-сторено.

Имало само един проблем - навсякъде по магазините имало едни и същи стоки. “Тоест това, което виждам по рафтовете, съм го виждала у леля Веска, у кака Валя. Въобще всички имахме едни и същи неща”, смее се Сланева.

Тя обаче не се отказала. Намерила в шкафа на майка си стари платове. От тях изрязала малки салфетки, върху които да постави чинийките с фъджа. “Леко с игличката ги подших. Беше много хубаво. Някак си си представях, че сме в друга държава, в друго време. Не исках да повтарям някакво видяно гости”, разказва певицата.

“Уважавам простотата в храненето”, казва тя. Дълго време проявява железна воля и от менюто си изхвърля почти всички въглехидрати. “Имам страхотна дисциплина при храненето. Открих някои крайности в характера си покрай това, че наистина от години се храня здравословно, съобразявайки се с изискванията на моето тяло”, обяснява Сланева. Вече е извън този период и хапва каквото ѝ харесва, без, разбира се, да прекалява.

Брускети с авокадо

Продукти

За брускетите: сода, кисело мляко, брашно, каквото пожелаете - пълнозърнесто, бяло и т.н.

4 яйца, 30 мл пълномаслено мляко, няколко стръка зелен лук, 100 г авокадо, 5-6 чери домата, сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

Смесваме содата, киселото мляко и брашното. Приготвяме тесто като за питка, в което има повече сода, за да се получат по-пухкави брускетите. Печем ги до готовност, а след това ги нарязваме на филиики. Ако използваме гототи брускети, ги слагаме във фурна, загрята на 180 градуса, като преди това ги намазваме с масло или хубав зехтин. Запичаме ги за 3 мин от всяка страна. В друг съд смесваме млякото, зеления лук, черния пипер, солта и авокадото. Запичаме яйцата на незалепващ тиган. Всяка брускета мажем с пастата от авокадо и върху нея поставяме от яйцата, както и половинка чери домат.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Пълнен шаран плакия

Пълнен шаран плакия

Приготвен с кралски печурки и орехи Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg

Филе пангасиус с картофки на фурна

Филе пангасиус с картофки на фурна

Приготвено с моркови, тиквички и гъби Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg

Печен хек по ирански

Печен хек по ирански

Рибна рецепта с екзотичен привкус Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg

Пушена сьомга с картофи на фурна

Пушена сьомга с картофи на фурна

Една по-различна рецепта за наближаващия Никулден Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa

Шишков и Манчев събраха уникални български рецепти в книга

Шишков и Манчев събраха уникални български рецепти в книга

След като кулинарните граници в България се отвориха широко, хората потънаха в море от неизброими продукти, подправки и рецепти от всички чудни краища на света. Очите ни се отвориха за вкусове отвсякъде – влюбихме се в изискания елеганс на френската кухня и нещо повече – пренесохме го на трапезата си

Младата актриса Джулия Бочева не сяда на масата без сирене, но не вкусва месо

Младата актриса Джулия Бочева не сяда на масата без сирене, но не вкусва месо

Първият ѝ опит в кухнята завършил със загоряла мусака, панировките също не са силата За сметка на това пък е царица на салатите и бургерите Младата актриса Джулия Бочева много обича да готви, а тъй като от това лято е младоженка, все по-често влиза в кухнята, за да изненадва съпруга си Галин с вкуснотии

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Готви в бъдещето с този кухненски робот

Готви в бъдещето с този кухненски робот

Бъдещето променя всяка една част от ежедневието ни и това няма как да изключи времето ни в кухнята. Технологиите помагат на всяка домакиня в кухнята да готви по-бързо, разнообразно и вкусно, за да изпитва още по-голямо удоволствие от целия процес. Новият помощник в кухнята е кухненският робот и той носи куп предимства със себе си

Леки овесени бисквити

Леки овесени бисквити

Приготвени със сушени плодове и мед Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa

Домашен локум

Домашен локум

Десерт, с който да подсладите коледния пост Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa

Пълнозърнест тиквен пай

Пълнозърнест тиквен пай

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Зеле с ориз и моркови

Зеле с ориз и моркови

Лесно и постно ястие, приготвено на фурна Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa

Актрисата в ролята на Бонка в "Пътят на честта"
СНИМКА: НОВА ТВ

Галя Александрова от “Пътят на честта” не обича да готви, но харесва качествената посуда

Чета кулинарните книги като художествена литература, признава талантливата актриса “Не обичам да готвя! За мен това е загубено време. Не обичам и да ям много. Ям, колкото да мога да живея”, казва актрисата Галя Александрова, която зрителите заобичаха и намразиха заради образа на злата свекърва Бонка в сериала на Нова тв “Пътят на честта”

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber