Пъстърва на фурна с дренки

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7853859 Пъстърва на фурна с дренки Пъстърва на фурна с дренки www.24chasa.bg
Пъстърва на фурна с дренки

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Предлагам ви рибно блюдо с чесън и дренки. След термична обработка червените есенни плодчета придават приятен сладникав, леко кисел до стипчив привкус на ястието”, пише ни Марияна Бончева.

ПРОДУКТИ 

5-6 моркова, олио, 1 глава червен лук, 2-3 връзки пресен лук, 2 чушки, 5-6 домата, 3 пъстърви, брашно за овалване на рибите, 1 глава чесън, 1 шепа дренки, 1-2 лимона, 1 краставица, черен пипер и сол на вкус, листа коприва

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Нарязваме морковите на тънки кръгчета и ги нареждаме на ивици в намазнена тава. Между тях слагаме на ивичка наситнения лук. Нарязаните на едри ленти чушки нареждаме така, че да се застъпват. По същия начин редим филийките домати, посоляваме на вкус.

Почистваме рибите, като премахваме главите и опашките и осоляваме отвътре и отвън със смлян черен пипер и сол. Овалваме пъстървите в брашно, слагаме ги в тавата и ги шпиковаме с нарязаните скилидки чесън.

Редим отгоре кръгчета лук и парченца обезкостени дренки, резенчета лимон и краставица. Печем във фурна на 200 градуса.

Поднасяме на порции, аранжирани с пресни дренки, парченца лимон, краставица и задушени в подсолена вода копривени листенца.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Кюфтенца с картофи на фурна

Кюфтенца с картофи на фурна

Приготвени с готварска сметана, доматено пюре и кашкавал Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa

Банички с тиква и смокини

Банички с тиква и смокини

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Певицата Людмила Сланева на 8 г. разбила касичката си, за да сервира фъдж

Певицата Людмила Сланева на 8 г. разбила касичката си, за да сервира фъдж

Чаровната Людмила Сланева, известна с артистичния псевдоним Локо, доказва, че е артист до мозъка на коститите си не само на сцената, но и в кулинарията. Тя може да посрещне гостите си с коктейли, ароматни брускети и леки хапки, но без основно за вечеря. За сметка на това се е погрижила за цялостната атмосфера

Пъстърва на фурна с дренки

Пъстърва на фурна с дренки

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Канелена вита питка

Канелена вита питка

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Специалитетът на Рада

Специалитетът на Рада

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Шоколадови мъфини със солен карамел

Шоколадови мъфини със солен карамел

Поръсени с цветни пръчици и кокосови стърготини Кой готви Наталия Панчева предлага рецепта за мъфини, които съчетават сладкото и соленото. ПРОДУКТИ За мъфините: 2 ч.ч. брашно, 1 ч.ч. прясно мляко, 2 яйца, 1/2 ч.ч.натурално какао на прах, 1/2 ч.ч. олио, 1/2 ч.ч. заквасена сметана, 3/4 ч.ч. захар, 1 бакпулвер, 1 ванилия

Янка Рупкина 3 пъти правила кекс по рецепта на Лили Иванова, но не й се получил, оттогава не опитва

Янка Рупкина 3 пъти правила кекс по рецепта на Лили Иванова, но не й се получил, оттогава не опитва

Tалантливата народна певица Янка Рупкина обича да готви, но оценява скромно уменията си. Любопитна към кулинарията е от малка, когато гледала в кухнята майка си и баба си. “Някои ястия знам как да ги приготвя по нашенски, както казват хората. Понякога ми се получават, друг път не”, разказва с усмивка Рупкина.

Бисквитена торта с маскарпоне и шоколад

Бисквитена торта с маскарпоне и шоколад

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Бананов кекс с какао

Бананов кекс с какао

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Аранчини

Аранчини

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Странджански качамак

Странджански качамак

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber