Канелена вита питка

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7750072 Канелена вита питка Канелена вита питка www.24chasa.bg
Канелена вита питка

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

Виолета Василева ни предлага рецепта, която ще донесе в дома ви празнично настроение заради аромата на канела.

ПРОДУКТИ

За тестото:

2 и 3/4 ч.ч. бяло брашно, 3 с.л. захар, 1 ч.л. сол, 1 пакетче суха мая, 3/4 ч.ч. прясно мляко, 45 г масло, 1 яйце

За пълнежа:

45 г меко масло, 4 с.л. захар, 1 и 1/2 с.л. канела, 1 ванилия

За глазурата:

1 ч.ч. пудра захар, 3-4 с.л. прясно мляко, 1 с.л. течен мед, 1/2 ампула екстракт ванилия и масло

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Изсипваме в купа брашното, захарта, солта и маята. В чаша смесваме маслото и прясното мляко. Загряваме, докато маслото се разтопи, и го изсипваме към брашното. Добавяме яйцето и омесваме меко тесто, което оставяме да удвои обема си.

Разбъркваме в отделен съд захарта, канелата и ванилията. След като тестото втаса, го разточваме върху набрашнена повърхност на правоъгълник. Намазваме го с масло и го поръсваме с канелената захар. Минаваме с точилката върху захарта, за да полепне добре. Нарязваме го на 6 ленти с еднаква дебелина. Завиваме ги една след друга във формата на спирала.

Оставяме тестото в завита тава, докато удвои обема си. Печем в загрята фурна на 170 градуса. Може да я покрием, но не плътно с фолио, за да предотвратим препичане отгоре.

Изваждаме готовото руло и го оставяме да изстине 10-15 мин. През това време смесваме всички продукти за глазурата. Напръскваме рулото с нея и сервираме, докато е още топло.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Козуначени мъфини

Козуначени мъфини

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Кремсупа от спанак и салвия

Кремсупа от спанак и салвия

Полезна рецепта, съобразена с Великденския пост Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa

Банички мъфини с фиде

Банички мъфини с фиде

Бърза и лесна закуска за цялото семейство Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa

Боб на тиган с лапад

Боб на тиган с лапад

КОЙ ГОТВИ “Реших да предложа рецепта за постите, като използвах и лапад, който скоро се появи и е много полезен”, пише но Жана Стоянова. ПРОДУКТИ 500 г бял боб 2-3 глави лук 4-5 скилидки чесън 2 моркова червен пипер 1-2 ч.л. пиперково пюре сол олио джоджен 1 връзка лапад НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ Сваряваме боба до полуготовност

Певицата Виктория Георгиева не вкусва млечни продукти или люто преди участие

Певицата Виктория Георгиева не вкусва млечни продукти или люто преди участие

Oсвен прекрасен глас чаровната млада певица Виктория Георгиева притежава и завидни кулинарни умения. “Обичам да ми е вкусно. Напоследък все по-често си готвя разни неща и ми е много приятно”, казва Георгиева, която щеше да ни представи тази година на Евровизия с парчето Tears Getting Sober, преди песенният конкурс да бъде отложен за 2021 г

Портокалов кекс

Портокалов кекс

Приготвен с шоколадова глазура Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Бяла риба с хрупкава коричка

Бяла риба с хрупкава коричка

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Мъфини с портокалов сок

Мъфини с портокалов сок

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Млечна разядка с лапад

Млечна разядка с лапад

Приготвена със сирене и чесън Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg

Пудинг със семена от чия

Петима топкулинари и техните рецепти за силен имунитет

В момента всеки съветва да си стоите вкъщи, но това не означава, че трябва да скучаете. Всъщност сега е времето да прекарвате повече време със семейството си. Ако обичате да готвите, няма как да не искате да го зарадвате с вкусна и полезна храна. “24 часа” се свърза с петима български топкулинари, които ви предлагат рецепти за силен имунитет и

Преди 5 г. Иво Аръков дори не бил опитвал калмари, сега не отказва

Преди 5 г. Иво Аръков дори не бил опитвал калмари, сега не отказва

Много джинджифил и вода с лимон в менюто на актьора Tалантливият актьор Иво Аръков не само с лекота влиза от един образ в друг, но умее и да готви. От дете започва кулинарния си път, като избира нещо по-лесно - омлет или паста. Днес съчетава готвенето с усилени тренировки за тялото си. “Като малък много боледувах

СНИМКА: Pixabay

Салата с извара върху хлебно канапе

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber