Канелена вита питка

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7750072 Канелена вита питка Канелена вита питка www.24chasa.bg
Канелена вита питка

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

Виолета Василева ни предлага рецепта, която ще донесе в дома ви празнично настроение заради аромата на канела.

ПРОДУКТИ

За тестото:

2 и 3/4 ч.ч. бяло брашно, 3 с.л. захар, 1 ч.л. сол, 1 пакетче суха мая, 3/4 ч.ч. прясно мляко, 45 г масло, 1 яйце

За пълнежа:

45 г меко масло, 4 с.л. захар, 1 и 1/2 с.л. канела, 1 ванилия

За глазурата:

1 ч.ч. пудра захар, 3-4 с.л. прясно мляко, 1 с.л. течен мед, 1/2 ампула екстракт ванилия и масло

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Изсипваме в купа брашното, захарта, солта и маята. В чаша смесваме маслото и прясното мляко. Загряваме, докато маслото се разтопи, и го изсипваме към брашното. Добавяме яйцето и омесваме меко тесто, което оставяме да удвои обема си.

Разбъркваме в отделен съд захарта, канелата и ванилията. След като тестото втаса, го разточваме върху набрашнена повърхност на правоъгълник. Намазваме го с масло и го поръсваме с канелената захар. Минаваме с точилката върху захарта, за да полепне добре. Нарязваме го на 6 ленти с еднаква дебелина. Завиваме ги една след друга във формата на спирала.

Оставяме тестото в завита тава, докато удвои обема си. Печем в загрята фурна на 170 градуса. Може да я покрием, но не плътно с фолио, за да предотвратим препичане отгоре.

Изваждаме готовото руло и го оставяме да изстине 10-15 мин. През това време смесваме всички продукти за глазурата. Напръскваме рулото с нея и сервираме, докато е още топло.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Супа от патешки фенер

Супа от патешки фенер

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Орехови пасти със сладкарски крем с кестени

Орехови пасти със сладкарски крем с кестени

Приготвени с нишесте Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg

Крем супа от зелена леща

Крем супа от зелена леща

Подправена с канела и индийско орехче Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa

Селска яхния със суджук и зелев сок

Селска яхния със суджук и зелев сок

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Вита баница с извара и праз

Вита баница с извара и праз

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Локумено руло с печени орехи

Локумено руло с печени орехи

Лесен десерт с впечатляващ вкус Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Сладкиш с круши и шоколад

Сладкиш с круши и шоколад

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Месено подаръче с 3 вида плънка

Месено подаръче с 3 вида плънка

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Спаначени елхички

Спаначени елхички

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Портокалови медальони

Портокалови медальони

Бонбони, приготвени със сушени сливи и шоколад КОЙ ГОТВИ "Предлагам рецепта за домашни празнични бонбони, които аз всяка година приготвям около новогодишните празници, а всички знаем, че те не са приключили и продължават и през месец януари", пише ни Жана Стоянова. ПРОДУКТИ 5 малки портокала 200 г сушени сливи без костилки 400 г шоколад кувертюр

Йорданка Благоева

Йорданка Благоева празнува имения си ден два пъти - на 6 и 19 януари

Традиционно съпругът й носи дивечово месо, което приготвят двамата “По стар стил Йордановден е на 19 януари”, напомня носителката на сребърен и бронзов олимпийски медал за висок скок Йорданка Благоева. Точно на тази дата е родена и тя. “Баба и дядо са Иван и Иванка, затова и аз е трябвало да бъда кръстена на тях, но те казали: “Не

Шоколадово пънче

Шоколадово пънче

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber