Хек на фурна

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7747835 Хек на фурна Хек на фурна www.24chasa.bg
Хек на фурна

Приготвен с пикантна хрупкава коричка

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

“Не бях пекъл риба по този начин, но то винаги има първи път. Първи, но не и последен, защото коричката е ненормално хрупкава и апетитна, което ще ме кара оттук нататък често да я правя така”, пише ни Димитър Димитров. 

ПРОДУКТИ

1 кг хек

сол на вкус

За панировка:

2 яйца, 1 ч.ч. галета, 1 ч.ч. брашно, 1 к.л. сладък червен пипер, 1 к.л. лют червен пипер, 1 к.л. черен пипер, 1 к.л. риган или мащерка, щипка сол, 3 с.л. олио 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

 Почистваме, измиваме и нарязваме на шайби рибата. Посоляваме я. Разбиваме яйцата с щипка сол, а брашното и галетата изсипваме в два отделни съда, като галетата смесваме с посочените подправки.

Намазваме с част от олиото дъното на тава. Вземаме парче риба, потапяме го в брашното, след това в разбитите яйца и накрая в пикантната галета. Останалите парчета панираме по същия начин.

Редим ги на разстояние едно до друго и ги поръсваме леко с останалото олио. Печем рибата в предварително загрята на 200- 220 градуса фурна в продължение на около 30 минути или докато хване приятен загар и коричката стане твърда.

Сервираме с гарнитура по желание и задължително с домашно бяло винце. 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Кюфтенца с картофи на фурна

Кюфтенца с картофи на фурна

Приготвени с готварска сметана, доматено пюре и кашкавал Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa

Банички с тиква и смокини

Банички с тиква и смокини

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Певицата Людмила Сланева на 8 г. разбила касичката си, за да сервира фъдж

Певицата Людмила Сланева на 8 г. разбила касичката си, за да сервира фъдж

Чаровната Людмила Сланева, известна с артистичния псевдоним Локо, доказва, че е артист до мозъка на коститите си не само на сцената, но и в кулинарията. Тя може да посрещне гостите си с коктейли, ароматни брускети и леки хапки, но без основно за вечеря. За сметка на това се е погрижила за цялостната атмосфера

Пъстърва на фурна с дренки

Пъстърва на фурна с дренки

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Канелена вита питка

Канелена вита питка

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Специалитетът на Рада

Специалитетът на Рада

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Шоколадови мъфини със солен карамел

Шоколадови мъфини със солен карамел

Поръсени с цветни пръчици и кокосови стърготини Кой готви Наталия Панчева предлага рецепта за мъфини, които съчетават сладкото и соленото. ПРОДУКТИ За мъфините: 2 ч.ч. брашно, 1 ч.ч. прясно мляко, 2 яйца, 1/2 ч.ч.натурално какао на прах, 1/2 ч.ч. олио, 1/2 ч.ч. заквасена сметана, 3/4 ч.ч. захар, 1 бакпулвер, 1 ванилия

Янка Рупкина 3 пъти правила кекс по рецепта на Лили Иванова, но не й се получил, оттогава не опитва

Янка Рупкина 3 пъти правила кекс по рецепта на Лили Иванова, но не й се получил, оттогава не опитва

Tалантливата народна певица Янка Рупкина обича да готви, но оценява скромно уменията си. Любопитна към кулинарията е от малка, когато гледала в кухнята майка си и баба си. “Някои ястия знам как да ги приготвя по нашенски, както казват хората. Понякога ми се получават, друг път не”, разказва с усмивка Рупкина.

Бисквитена торта с маскарпоне и шоколад

Бисквитена торта с маскарпоне и шоколад

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Бананов кекс с какао

Бананов кекс с какао

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Аранчини

Аранчини

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Странджански качамак

Странджански качамак

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber