Шоколадови мъфини със солен карамел

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7744090 Шоколадови мъфини със солен карамел Шоколадови мъфини със солен карамел www.24chasa.bg
Шоколадови мъфини със солен карамел

Поръсени с цветни пръчици

и кокосови стърготини

Кой готви

Наталия Панчева предлага рецепта за мъфини, които съчетават сладкото и соленото.

ПРОДУКТИ

За мъфините: 2 ч.ч. брашно, 1 ч.ч. прясно мляко, 2 яйца, 1/2 ч.ч.натурално какао на прах, 1/2 ч.ч. олио, 1/2 ч.ч. заквасена сметана, 3/4 ч.ч. захар, 1 бакпулвер, 1 ванилия, 1-2 щипки сол

За соления карамел: 9 с.л. бяла кристална захар, парче масло колкото орех, сол на вкус

За декорация: 40 г черен шоколад, захарни конфети, цветни пръчици и звездички, кокосови стърготини

Начин на приготвяне:

Смесваме пресятото брашно за мъфините с бакпулвера, ванилията, какаото и солта. Отделно смесваме олиото, прясното мляко, заквасената сметана и яйцата. Към мокрите съставки добавяме захарта, бъркайки на ръка или с миксер до разтварянето ѝ.

Прибавяме останалите сухи съставки, като разбъркваме до получаването на хомогенна смес. Изсипваме я във формички за мъфини и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса около 20 минути. Върху мъфините слагаме разтопен шоколад.

Поръсваме с кокосови стърготини, захарни конфети, звездички и пръчици. В сух съд слагаме захарта за соления карамел и я оставяме да се разтопи.

Слагаме солта и сваляме карамела от котлона. Добавяме маслото и разбъркваме. Поръсваме мъфините със соления карамел.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Супа от патешки фенер

Супа от патешки фенер

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Орехови пасти със сладкарски крем с кестени

Орехови пасти със сладкарски крем с кестени

Приготвени с нишесте Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg

Крем супа от зелена леща

Крем супа от зелена леща

Подправена с канела и индийско орехче Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa

Селска яхния със суджук и зелев сок

Селска яхния със суджук и зелев сок

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Вита баница с извара и праз

Вита баница с извара и праз

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Локумено руло с печени орехи

Локумено руло с печени орехи

Лесен десерт с впечатляващ вкус Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Сладкиш с круши и шоколад

Сладкиш с круши и шоколад

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Месено подаръче с 3 вида плънка

Месено подаръче с 3 вида плънка

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Спаначени елхички

Спаначени елхички

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Портокалови медальони

Портокалови медальони

Бонбони, приготвени със сушени сливи и шоколад КОЙ ГОТВИ "Предлагам рецепта за домашни празнични бонбони, които аз всяка година приготвям около новогодишните празници, а всички знаем, че те не са приключили и продължават и през месец януари", пише ни Жана Стоянова. ПРОДУКТИ 5 малки портокала 200 г сушени сливи без костилки 400 г шоколад кувертюр

Йорданка Благоева

Йорданка Благоева празнува имения си ден два пъти - на 6 и 19 януари

Традиционно съпругът й носи дивечово месо, което приготвят двамата “По стар стил Йордановден е на 19 януари”, напомня носителката на сребърен и бронзов олимпийски медал за висок скок Йорданка Благоева. Точно на тази дата е родена и тя. “Баба и дядо са Иван и Иванка, затова и аз е трябвало да бъда кръстена на тях, но те казали: “Не

Шоколадово пънче

Шоколадово пънче

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber