Бисквитена торта с маскарпоне и шоколад

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7740235 Бисквитена торта с маскарпоне и шоколад Бисквитена торта с маскарпоне и шоколад www.24chasa.bg
Бисквитена торта с маскарпоне и шоколад

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Лека тортичка с много нежен вкус. Приготвянето ѝ е бързо и лесно, защото не изисква топлинна обработка”, пише ни Маргарита Димитрова.

ПРОДУКТИ 

1 пакет какаови бисквити тип закуска, 300 мл прясно мляко, 1 к.л. есенция ром, 3 какаови бисквити за поръсване

За белия крем: 500 г маскарпоне, 200 мл сладкарска сметана, 5 с.л. пудра захар

За кафявия крем: 200 г течен шоколад, 50 г краве масло

За основна заливка: 100 г натурален шоколад, 3 с.л. олио

За допълнителна заливка: 50 г бял шоколад, 2 с.л. олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Приготвяме белия крем, като в купа разбиваме сметаната. В друга разбиваме съвсем за кратко маскарпонето със захарта. Внимателно разбъркваме и добавяме сметаната към другата смес. Загряваме на водна баня течния шоколад за кафявия крем. Прибавяме маслото. Бъркаме, докато се стопи и получим гладка смес.

Наливаме в купичка леко затопленото мляко, изсипваме есенцията и разбъркваме. Намазваме дъното на тава с 2-3 с.л. от белия крем. Топим в млякото 6 бисквити и ги редим една до друга. Покриваме ги с 1/ 3 от белия крем. Изсипваме половината от кафявия. Правим нов ред с натопени 6 бисквити. Намазваме ги с половината от останалия бял крем, а върху него слагаме остатъка от кафявия. Подреждаме последен ред бисквити. Нанасяме останалото количество бял крем. Заглаждаме тортата отвсякъде и я прибираме в хладилник за 2 часа.

Правим основната шоколадова заливка, като на водна баня разтопяваме черния шоколад с посоченото количество мазнина. Бъркаме до получаване на еднородна смес. Приготвяме и бялата заливка, като на водна баня разтопяваме белия шоколад с мазнината, определена за него. Бъркаме до получаването на гладка консистенция. Заливаме тортата бавно и старателно с кафявата глазура.

Оставяме я така за десетина минути, за да се стегне малко шоколадът. Вземаме бялата смес и върху кафявата заливка правим фигурки по наше виждане. Най-отгоре поръсваме с натрошени какаови бисквити. Прибираме тортата в хладилника и я оставяме там в продължение на едно денонощие.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Пиле с броколи и сметана

Пиле с броколи и сметана

Бързо ястие, подходящо за лесна вечеря Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa

Тортички с желе от касис

Тортички с желе от касис

Приготвени с крема сирене и натурален шоколад Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa

Кексчета с локум

Кексчета с локум

Приготвени с оризово брашно и кисело мляко Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa

Солени кошнички с крема сирене

Солени кошнички с крема сирене

Изключително ефектни и пухкави, с нежна среда Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa

Пълнен патладжан с кълцано телешко

Пълнен патладжан с кълцано телешко

Приготвен с бяло сирене или фета Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg

Рибен пастет

Рибен пастет

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Босилекови кюфтета на фурна

Босилекови кюфтета на фурна

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Брауни кексчета с плодове

Брауни кексчета с плодове

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Тарт двоен шоколад

Тарт двоен шоколад

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Крем карамел с кроасани

Крем карамел с кроасани

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Чийзкейк с праскови

Чийзкейк с праскови

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Торта с шоколадов мус и смокини

Торта с шоколадов мус и смокини

Приготвена с брашно от спелта и заквасена сметана Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber