Бисквитена торта с маскарпоне и шоколад

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7740235 Бисквитена торта с маскарпоне и шоколад Бисквитена торта с маскарпоне и шоколад www.24chasa.bg
Бисквитена торта с маскарпоне и шоколад

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Лека тортичка с много нежен вкус. Приготвянето ѝ е бързо и лесно, защото не изисква топлинна обработка”, пише ни Маргарита Димитрова.

ПРОДУКТИ 

1 пакет какаови бисквити тип закуска, 300 мл прясно мляко, 1 к.л. есенция ром, 3 какаови бисквити за поръсване

За белия крем: 500 г маскарпоне, 200 мл сладкарска сметана, 5 с.л. пудра захар

За кафявия крем: 200 г течен шоколад, 50 г краве масло

За основна заливка: 100 г натурален шоколад, 3 с.л. олио

За допълнителна заливка: 50 г бял шоколад, 2 с.л. олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Приготвяме белия крем, като в купа разбиваме сметаната. В друга разбиваме съвсем за кратко маскарпонето със захарта. Внимателно разбъркваме и добавяме сметаната към другата смес. Загряваме на водна баня течния шоколад за кафявия крем. Прибавяме маслото. Бъркаме, докато се стопи и получим гладка смес.

Наливаме в купичка леко затопленото мляко, изсипваме есенцията и разбъркваме. Намазваме дъното на тава с 2-3 с.л. от белия крем. Топим в млякото 6 бисквити и ги редим една до друга. Покриваме ги с 1/ 3 от белия крем. Изсипваме половината от кафявия. Правим нов ред с натопени 6 бисквити. Намазваме ги с половината от останалия бял крем, а върху него слагаме остатъка от кафявия. Подреждаме последен ред бисквити. Нанасяме останалото количество бял крем. Заглаждаме тортата отвсякъде и я прибираме в хладилник за 2 часа.

Правим основната шоколадова заливка, като на водна баня разтопяваме черния шоколад с посоченото количество мазнина. Бъркаме до получаване на еднородна смес. Приготвяме и бялата заливка, като на водна баня разтопяваме белия шоколад с мазнината, определена за него. Бъркаме до получаването на гладка консистенция. Заливаме тортата бавно и старателно с кафявата глазура.

Оставяме я така за десетина минути, за да се стегне малко шоколадът. Вземаме бялата смес и върху кафявата заливка правим фигурки по наше виждане. Най-отгоре поръсваме с натрошени какаови бисквити. Прибираме тортата в хладилника и я оставяме там в продължение на едно денонощие.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Красимир Доков e диабетик, затова яде само черен хляб

Красимир Доков e диабетик, затова яде само черен хляб

Джипито на актьора му предложило да се изнесе във Франция, защото седмица в Париж се отразила добре на кръвната му захар Страстта на Красимир Доков определено се крие в актьорския занаят, но това не означава, че няма отношение към храната и кулинарията. Самият той е диабетик от почти 20 години и заради това внимава за менюто си

Пълнен шаран плакия

Пълнен шаран плакия

Приготвен с кралски печурки и орехи Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg

Филе пангасиус с картофки на фурна

Филе пангасиус с картофки на фурна

Приготвено с моркови, тиквички и гъби Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg

Печен хек по ирански

Печен хек по ирански

Рибна рецепта с екзотичен привкус Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg

Пушена сьомга с картофи на фурна

Пушена сьомга с картофи на фурна

Една по-различна рецепта за наближаващия Никулден Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa

Северняшки боб със зеле

Северняшки боб със зеле

Постна селска гозба, подходяща за коледния пост КОЙ ГОТВИ "Начинът на приготвяне на тази постна селска гозба е характерен за Северозападна България, а комбинацията от боб и зеле е неописуемо вкусна", пише ни Димитър Димитров. ПРОДУКТИ: 500 г стар фасул 2-3 средно големи глави кромид лук 1 морков 1 чушка 2 дафинови листа 5-6 зърна бахар 1 к.л

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Младата актриса Джулия Бочева не сяда на масата без сирене, но не вкусва месо

Младата актриса Джулия Бочева не сяда на масата без сирене, но не вкусва месо

Първият ѝ опит в кухнята завършил със загоряла мусака, панировките също не са силата За сметка на това пък е царица на салатите и бургерите Младата актриса Джулия Бочева много обича да готви, а тъй като от това лято е младоженка, все по-често влиза в кухнята, за да изненадва съпруга си Галин с вкуснотии

Готви в бъдещето с този кухненски робот

Готви в бъдещето с този кухненски робот

Бъдещето променя всяка една част от ежедневието ни и това няма как да изключи времето ни в кухнята. Технологиите помагат на всяка домакиня в кухнята да готви по-бързо, разнообразно и вкусно, за да изпитва още по-голямо удоволствие от целия процес. Новият помощник в кухнята е кухненският робот и той носи куп предимства със себе си

Леки овесени бисквити

Леки овесени бисквити

Приготвени със сушени плодове и мед Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa

Домашен локум

Домашен локум

Десерт, с който да подсладите коледния пост Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa

Пълнозърнест тиквен пай

Пълнозърнест тиквен пай

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Зеле с ориз и моркови

Зеле с ориз и моркови

Лесно и постно ястие, приготвено на фурна Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber