Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Анелия Терзиева ни предлага рецепта за вкусен домашен хляб с какао и аромат на банани.
ПРОДУКТИ
1-2 банана
2 яйца
100 г масло (на стайна температура)
1 и 1/2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 ванилия
1 и 1/2 ч.ч. захар
1 ч.л. канела
2 с.л. какао
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Смесваме в купа пресятото брашно с ванилията, канелата, бакпулвера и какаото. В отделен съд разбиваме маслото със захарта и яйцата.
Смачкваме нарязаните банани с вилица. Прибавяме ги заедно с яйчената смес към купата със сухите съставки. Разбъркваме всички продукти заедно.
Изсипваме готовата смес във форма, застлана с хартия за печене. Печем в предварително загрята до 170-180 градуса фурна за 35-45 минути.
Поднасяме банановия хляб по желание със сладко от череши и бърз сос, приготвен от заквасена сметана и пистачо паста.