Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Денислав Сотиров от София ни изпраща рецепта за лесен шоколадов сладкиш, който се приготвя без печене.
ПРОДУКТИ
100 г захар
3 с.л. какао
3 с.л. шоколадово
нишесте
370 мл прясно
мляко
250 мл течна
сладкарска
сметана
100 г млечен
шоколад
какао за поръсване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разбъркваме в купа сухите съставки - захарта, какаото и нишестето. Към тях добавяме прясното мляко и сметаната.
Прецеждаме получената смес в тенджера и бъркаме постоянно на умерен огън. Добавяме шоколада, който предварително сме нарязали на много дребни парчета. Отново бъркаме, докато сместа се сгъсти. Не трябва да я оставяме да заври.
Покриваме тава с размери 25 см на 10 см с хартия за печене. Изсипваме в нея шоколадовата смес. Прибираме десерта в хладилник за 12 часа, за да стегне.
Поръсваме го с какао. С помощта на нагорещен нож го разрязваме на парчета и сервираме.