Пиле "Стафидо"

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7712816 Пиле "Стафидо" Пиле "Стафидо" www.24chasa.bg
Пиле "Стафидо"

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Рецептата е с гръцки произход, а начина на нейното приготвяне прочетох на няколко места в интернет. Ястието наподобява нашата попска яхния, но с разликата, че в случая за аромат се добавя и канела”, пише ни Маргарита Димитрова.

ПРОДУКТИ 

500 г пилешко месо без кост

300 г едър арпаджик

1 голяма глава кромид лук

1 голяма скилидка чесън

1 голям домат

1 к.ч. хубаво червено вино

1 ч.ч. вода

сол на вкус

млян черен пипер

5 зърна бахар

1 дафинов лист

на върха но ножа канела

5-6 с.л. зехтин или олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Нарязваме месото на едри парчета, осоляваме ги и от двете страни и ги поръсваме с черен пипер. Запържваме ги добре в нагорещена мазнина.

Добавяме към тях нарязания чесън и кромид лук, които запържваме леко, като често разбъркваме през това време. Наливаме виното и водата.

Слагаме обелената балучка, а след нея и дафиновия лист, бахара и канелата. Солим на вкус. Захлупваме ястието, намаляваме температурата до умерена и готвим е продължение на още 30 минути, като на няколко пъти го разбъркваме внимателно.

Отместваме от котлона стифадото тогава, когато лукчетата са омекнали. Оставяме го настрани за малко да “отдъхне” и е готово за консумация.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Родителите на малката София Маринкова се обзаложили ще й хареса ли вкусът на дробчета

Родителите на малката София Маринкова се обзаложили ще й хареса ли вкусът на дробчета

Актрисата София Маринкова има син, за когото всеки ден приготвя храна вкъщи. Това не означава, че прекарва часове в кухнята, защото все пак е работеща майка. В семейното ѝ меню преобладават по-простички, но задължително вкусни ястия. Обожава да импровизира с картофите, като далеч не се ограничава само с пърженето или печенето им

Салата с печена тиква и ориз

Салата с печена тиква и ориз

Приготвена с дресинг от мед и лимонов сок Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa

Ашуре с мляко, орехи и стафиди

Ашуре с мляко, орехи и стафиди

Вкусен десерт, познат и на прабабите ни Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa

Милинки със сирене и ленено семе

Милинки със сирене и ленено семе

Вкусна закуска за цялото семейство Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg

Кюфтенца с картофи на фурна

Кюфтенца с картофи на фурна

Приготвени с готварска сметана, доматено пюре и кашкавал Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa

Певицата Людмила Сланева на 8 г. разбила касичката си, за да сервира фъдж

Певицата Людмила Сланева на 8 г. разбила касичката си, за да сервира фъдж

Чаровната Людмила Сланева, известна с артистичния псевдоним Локо, доказва, че е артист до мозъка на коститите си не само на сцената, но и в кулинарията. Тя може да посрещне гостите си с коктейли, ароматни брускети и леки хапки, но без основно за вечеря. За сметка на това се е погрижила за цялостната атмосфера

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Пъстърва на фурна с дренки

Пъстърва на фурна с дренки

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Канелена вита питка

Канелена вита питка

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Хек на фурна

Хек на фурна

Приготвен с пикантна хрупкава коричка Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa

Специалитетът на Рада

Специалитетът на Рада

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Шоколадови мъфини със солен карамел

Шоколадови мъфини със солен карамел

Поръсени с цветни пръчици и кокосови стърготини Кой готви Наталия Панчева предлага рецепта за мъфини, които съчетават сладкото и соленото. ПРОДУКТИ За мъфините: 2 ч.ч. брашно, 1 ч.ч. прясно мляко, 2 яйца, 1/2 ч.ч.натурално какао на прах, 1/2 ч.ч. олио, 1/2 ч.ч. заквасена сметана, 3/4 ч.ч. захар, 1 бакпулвер, 1 ванилия

Янка Рупкина 3 пъти правила кекс по рецепта на Лили Иванова, но не й се получил, оттогава не опитва

Янка Рупкина 3 пъти правила кекс по рецепта на Лили Иванова, но не й се получил, оттогава не опитва

Tалантливата народна певица Янка Рупкина обича да готви, но оценява скромно уменията си. Любопитна към кулинарията е от малка, когато гледала в кухнята майка си и баба си. “Някои ястия знам как да ги приготвя по нашенски, както казват хората. Понякога ми се получават, друг път не”, разказва с усмивка Рупкина.

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber