Пиле "Стафидо"

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7712816 Пиле "Стафидо" Пиле "Стафидо" www.24chasa.bg
Пиле "Стафидо"

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Рецептата е с гръцки произход, а начина на нейното приготвяне прочетох на няколко места в интернет. Ястието наподобява нашата попска яхния, но с разликата, че в случая за аромат се добавя и канела”, пише ни Маргарита Димитрова.

ПРОДУКТИ 

500 г пилешко месо без кост

300 г едър арпаджик

1 голяма глава кромид лук

1 голяма скилидка чесън

1 голям домат

1 к.ч. хубаво червено вино

1 ч.ч. вода

сол на вкус

млян черен пипер

5 зърна бахар

1 дафинов лист

на върха но ножа канела

5-6 с.л. зехтин или олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Нарязваме месото на едри парчета, осоляваме ги и от двете страни и ги поръсваме с черен пипер. Запържваме ги добре в нагорещена мазнина.

Добавяме към тях нарязания чесън и кромид лук, които запържваме леко, като често разбъркваме през това време. Наливаме виното и водата.

Слагаме обелената балучка, а след нея и дафиновия лист, бахара и канелата. Солим на вкус. Захлупваме ястието, намаляваме температурата до умерена и готвим е продължение на още 30 минути, като на няколко пъти го разбъркваме внимателно.

Отместваме от котлона стифадото тогава, когато лукчетата са омекнали. Оставяме го настрани за малко да “отдъхне” и е готово за консумация.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Тарталети с крем и ягоди

Тарталети с крем и ягоди

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Кексчета с бял шоколад и червени боровинки

Кексчета с бял шоколад и червени боровинки

Десерт, с който да посрещнете Баба Марта Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa

Ябълков щрудел с плодов конфитюр

Ябълков щрудел с плодов конфитюр

Приготвен с канела и натрошени орехи Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg

Бял хек със зеленчуци

Бял хек със зеленчуци

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Иван Яхнаджиев

Италианската храна напомня на Иван Яхнаджиев за бодиарта

Според художника Иван Яхнаджиев, който много време е прекарал в Италия, защото там работи синът му, начинът на хранене в страната се приема като религия. “Италианците са го превърнали в нещо не само физически важно за човека, както повечето българи го възприемат в забързания ни живот”, казва Яхнаджиев

Сърца с пълнеж от канела

Сърца с пълнеж от канела

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Бабина масленица

Бабина масленица

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Пиле с бамбук по китайски

Пиле с бамбук по китайски

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Бърз десерт с лешници и бадеми

Бърз десерт с лешници и бадеми

Приготвен с киви, ягоди и банани Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg

Шеф Виктор Ангелов никога не готви, докато си чати или гледа сериал

Шеф Виктор Ангелов никога не готви, докато си чати или гледа сериал

Новият сезон на Hell's Kitchen започва на 25 февруари по Нова тв Бабата на шеф Виктор Ангелов пробужда интереса му към кулинарията още от дете. При нея, в едно монтанско село, той прекарвал летата си. “Тя много обичаше да готви за мен, и то само с продукти от градината и стопанството. Имахме кокошки, овце, кози, прасета и всякакъв зарзават

Шоколадова торта с ягодов крем

Шоколадова торта с ягодов крем

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Сърца от картофи, спанак и ориз

Сърца от картофи, спанак и ориз

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber