Кремсупа от шарен боб

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7708395 Кремсупа от шарен боб Кремсупа от шарен боб www.24chasa.bg
Кремсупа от шарен боб

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Този път избрах за вас една кремсупа от шарен боб. Чудесна гозба за разгара на есента, която се приготвя много лесно”, пише ни Наталия Панчева.

ПРОДУКТИ 

500 г шарен боб, 1 и 1/2 глава кромид лук, 5 скилидки чесън, 2 моркова, 2 чушки, 1 домат, 4 с.л. заквасена сметана, 4 с.л. олио, пресен джоджен, червен пипер, сол, 2 филии хляб и парченце масло за кротоните

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Измиваме боба и го накисваме в студена вода за 24 часа. Изцеждаме го и го слагаме в нова вода. Поставяме съда на котлона.

Добавяме нарязаните чесън и лук. Когато бобът се посвари, прибавяме наситнен джоджен, ситно нарязаните моркови и чушки, настъргания домат, запържения в олиото червен пипер и сол на вкус.

Варим на тих огън, докато зеленчуците омекнат. Пасираме всичко и накрая прибавяме сметаната.

Нарязваме филийките хляб на кубчета и ги запържваме с малко масълце. Сервираме кремсупата топла, поръсена с кротони и листенца джоджен.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Пълнен шаран с ориз

Пълнен шаран с ориз

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Изобретателност на националните кухни по време на икономически изпитания

Изобретателност на националните кухни по време на икономически изпитания

Между презадоволяването и разхищението на храни В последните години темата за разхищението на храната трайно се настани в медийното пространство, но все още в редица държави често изостава от индивидуалния дневен ред. Неподозирано за повечето от нас, историята на известните национални кухни включва ястия, за които не сме предполагали

Декември с дъх на традиция и любим вкус

Декември с дъх на традиция и любим вкус

Още от самото си начало, месец декември ни обгръща с топлина и уют, създавайки празнични поводи, които да отбележим у дома, в тесен семеен или приятелски кръг. Снегът навън малко по малко ни помага да се настроим на коледна вълна, но преди това въображението ни пренася в кухнята. Задачата ни не е никак лека

Пъстърва със сушени плодове

Пъстърва със сушени плодове

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Толстолоб с манатарки и картофи

Толстолоб с манатарки и картофи

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Сладкиш с киви

Сладкиш с киви

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Арменски сладки

Арменски сладки

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Бонбони от фурми и ядки

Бонбони от фурми и ядки

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Постен сладкиш с мармалад

Постен сладкиш с мармалад

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Ароматен боб с манатарки

Ароматен боб с манатарки

Подправен с червен пипер и чубрица Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg

Постен сладкиш с банани

Постен сладкиш с банани

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Постни пълнени чушки

Постни пълнени чушки

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber