Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Японска рецепта, заимствана от Кулинарна библия - рецепти от цял свят. Опитайте я задължително”, пише ни Виолета Василева.
ПРОДУКТИ
За 4 порции:
За плънката:
115 г обезкостено пилешко месо,
7 ч.л. краве масло,
1 малка глава лук,
1/4 ч.ч. моркови на дребно,
2 гъби шайтаке или печурки,
2 с.л. кетчуп,
1 с.л ситно нарязан магданоз,
380 г сварен ориз,
За омлетите:
6 яйца,
2 с.л. прясно мляко,
2/3 ч.л. сол, черен или бял пипер, кетчуп, магданоз
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Овкусяваме пилешкото със сол и пипер. Разтопяваме 1 и 1/2 ч.л. масло. Запържваме лука, добавяме пилешкото и пържим. Добавяме морковите. Готвим на умерена температура, бъркайки. Добавяме и магданоза. Оставяме готовата плънка настрани.
Разтопяваме 1 и 1/2 ч.л. масло в тигана и добавяме сварения ориз. Разбъркваме добре. Прибавяме готовата плънка, доматения кетчуп и черния пипер. Разбъркваме добре и добавяме сол на вкус.
Разбиваме яйцата с млякото и добавяме 2/3 ч.л. сол и черен пипер. Разтопяваме 1 ч.л. масло в тиган. Добавяме четвърт от яйчената смес и оставяме за минута. Покриваме с четвърт от оризовата смес. Прегъваме омлета върху ориза.
Обръщаме внимателно омлета върху чиния, сервираме с доматен кетчуп и украса от магданоз.