Лимецов кекс с дренки

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7682887 Лимецов кекс с дренки Лимецов кекс с дренки www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

“Новото ми предложение е за бърз сезонен сладкиш с орехи и дренки. Свежият приятно тръпчив вкус на дренките кореспондира с умерената сладост на парченцата черен шоколад”, пише ни Наталия Панчева.

ПРОДУКТИ

3 яйца, 1/2 ч. ч. кафява захар, 60 г краве масло, 1 с. л. кисело мляко, 1/2 ч. л. сода бикарбонат, 1/2 пакетче бакпулвер, 1 ч. ч. с връх пълнозърнесто брашно от лимец, щипка сол, 1 ванилия, 60 г черен шоколад, 200 г орехови ядки, 100-150 г едри свежи дренки

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разтопяваме маслото и го оставяме да изстине на стайна температура. С миксер разбиваме яйцата със захарта на гъста пяна. Прибавяме разтворената в киселото мляко сода и маслото. Постепенно сипваме брашното с бакпулвера, солта и ванилията.

Добавяме към получената хомогенна смес начупения на парченца шоколад, едро нарязаните орехи и почистените от костилките и ситно нарязани дренки (от дренките и орехите си оставяме малко за поръсване).

Разбъркваме и изсипваме сместа в продълговата форма, застлана с хартия за печене. Отгоре разпределяме останалите дренки и орехи.

Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна около 35 минути.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Лимецови палачинки с ананас

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Солени кошнички

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Нели Рангелова свалила 18 кг за година и половина, в менюто й преобладават салатите и печеното месо

Детството на талантливата певица Нели Рангелова определено има сладък вкус, и то не само заради хубавите спомени, но и заради прекрасната храна, която приготвяла майка ѝ. “Много сладкиши ни правеше, много торти, но, разбира се, и готвено - супички”, спомня си тя. Винаги преди малката Нели да тръгне на училище

Шахматна торта

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Пиле "Стафидо"

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Кремсупа от шарен боб

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Последно от лого

Оживление

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Бял хек с орехи и картофи

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Ивайло Захариев опитал специалитет, който готвят само в с. Абланица - кисело зеле с грис халва

Актьорът следва хранителен режим и спортува, за да поддържа физическата си форма Стихията на талантливия актьор Ивайло Захариев може и да е сцената, а не кулинарията, но това не означава, че няма отношение към вкусната и добре сготвена храна. Като малък винаги помагал на майка си с подготвянето на продуктите за готвене,

Торта с козунак и бишкоти

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Пълнена тиква "Златна есен"

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Пиле саламура по северняшки

Ястие, с което да се стоплите в есенното време Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.

Галактобуреко

Гръцка рецепта за сиропиран сладкиш Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber