Поднесени с млечен сос
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Анелия Терзиева ни предлага един по-здравословен вариант за палачинки - приготвени от характерните за сезона тиквички.
ПРОДУКТИ
2 тиквички
100 г сирене
2 яйца
2 с.л. брашно
50 мл прясно мляко
1/2 връзка зелен лук
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене
За соса:
1 кисело мляко
1/2 връзка пресен джоджен
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Настъргваме тиквичките. Добавяме яйцата, натрошеното сирене, прясното мляко, нарязания на ситно зелен лук и овкусяваме със сол и черен пипер.
Изсипваме с помощта на лъжица от така приготвената смес в нагорещен тиган. Стараем се да добие форма, подобна на кръг. Пържим от двете страни до получаване на златист цвят.
Приготвяме соса, като пасираме киселото мляко с джоджена, малко сол, черен пипер (по желание може да добавим и наситнен чесън).
Поднасяме “палачинките” с малко натрошено сирене, сос и пресен джоджен по желание.