Маслени бисквити с лешници

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7647949 Маслени бисквити с лешници Маслени бисквити с лешници www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

Анелия Терзиева ни предлага рецепта за маслени бисквити с червени боровинки, които са страхотен избор за септемврийски десерт.

ПРОДУКТИ 

1 яйце

125 г масло

100 г пудра захар

100 г червени боровинки

80 г сурови лешници

250 г брашно

2 ч.л. паста от шамфъстък

ванилия

щипка сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Разбиваме с миксер размекнатото масло и пудрата захар. Добавяме яйцето и разбиваме отново.

Прибавяме пастата от шамфъстък и разбъркваме с дървена лъжица или шпатула. Сипваме ванилията, щипка сол, боровинките и нарязаните на едро лешници.

Омесваме за кратко до получаване на меко тесто. Оформяме го на руло и го завиваме с прозрачно фолио. Оставяме да стегне в хладилник за около 2 часа или за 30 мин във фризер.

Нарязваме го на шайби и ги поставяме в тавичка върху кухненска хартия. Печем на 180 градуса за 10 мин. Оставяме бисквитите да стегнат за 2-3 минути в тавата и после ги прехвърляме върху решетка да изстинат. Колкото повече преседят, стават по-вкусни.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Ахо бланко

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Царевични питки с извара и копър

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Мерлуза на фурна

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Таня Богомилова не опитва храната, докато готви - прави го съпругът й

Олимпийската шампионка по плуване има афинитет към печивата. Умее да меси козунаци и да точи кори Aко олимпийската шампионка по плуване Таня Богомилова не бе поела по пътя на спорта, най-вероятно би избрала кулинарията. “Мога да стоя цял ден в кухнята”, казва тя. Тази ѝ страст се заражда още от дете.

Мъфини с тиквичка и царевица

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Сладкиш със сини сливи

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Последно от лого

Оживление

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Плодова пита с шоколад

Приготвена със смокини, къпини и орехи Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.

Тънкостите на грила с дървени въглища

В поредица от статии нашата съвместна рубрика с Lidl ви запозна с тънкостите на грила, с това кои са най-подходящите продукти за грил, как се приготвят перфектните ребърца и пържоли. Направихме дори и шумно грил парти с приятели. За да е пълна вкусната ни лятна програма обаче, трябва да научим и потребностите на грила на дървени въглища.

Скариди саганаки по гръцки

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Сладкиш с грозде и смокини

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Пилешки шницели с билково масло

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Неустоими десерти на грил (+рецепти)

В съвместната ни рубрика с Lidl изучихме тънкостите на грила, пекохме ребра, облизвахме се от пържоли и дори правихме грил парти с приятели. Чудесно, но като всички себеуважаващи се лакомници имаме нужда и от десерт. И нали не очаквате, че това ще е обикновен десерт?! Може и да не ви се вярва, но днес ще готвим десертите на... грил.

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber