Плодова пита с шоколад

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7644476 Плодова пита с шоколад Плодова пита с шоколад www.24chasa.bg
Плодова пита с шоколад

Приготвена със смокини, къпини и орехи

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

“Изпращам ви рецепта за красив сладкиш със сезонни плодове, орехи и черен шоколад за разкош”, пише ни Румен Петров. 

ПРОДУКТИ

10 пресни смокини, 100 г къпини, 2 к.ч. счукани орехи, 50 г черен шоколад, 4 яйца, 140 мл прясно мляко, 180 г захар, 125 г масло, 260 г брашно, 1 бакпулвер, пудра захар за поръсване 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Разбиваме с миксер яйцата до образуване на гъста пухкава пяна. Прибавяме прясното мляко и разбъркваме. Отделно разбиваме размекнатото масло със захарта и ги добавяме към яйчената смес.

Прибавяме към пресятото брашно бакпулвера и постепенно ги сипваме към сместа. Накрая добавяме 3 нарязани на парчета смокини, половината къпини, едро натрошените орехи (оставяме си няколко цели ядки за украса) и начупения на парченца шоколад.

Разбъркваме внимателно и изсипваме сместа във форма, застлана с хартия за печене или намазана с масло и поръсена с брашно. Отгоре редим останалите смокини, нарязани на четвъртинки, къпини и орехови ядки.

Печем на 180 градуса в слаба фурна. Изстиналата пита внимателно изваждаме от формата и по желание поръсваме с пудра захар. 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Печени дюли с карамел

Печени дюли с карамел

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Зрял боб с чери домати

Зрял боб с чери домати

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Яхния от булгур, просо и червена леща

Яхния от булгур, просо и червена леща

Подходяща за коледните пости Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg

Родителите на малката София Маринкова се обзаложили ще й хареса ли вкусът на дробчета

Родителите на малката София Маринкова се обзаложили ще й хареса ли вкусът на дробчета

Актрисата София Маринкова има син, за когото всеки ден приготвя храна вкъщи. Това не означава, че прекарва часове в кухнята, защото все пак е работеща майка. В семейното ѝ меню преобладават по-простички, но задължително вкусни ястия. Обожава да импровизира с картофите, като далеч не се ограничава само с пърженето или печенето им

Салата с печена тиква и ориз

Салата с печена тиква и ориз

Приготвена с дресинг от мед и лимонов сок Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa

Милинки със сирене и ленено семе

Милинки със сирене и ленено семе

Вкусна закуска за цялото семейство Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Кюфтенца с картофи на фурна

Кюфтенца с картофи на фурна

Приготвени с готварска сметана, доматено пюре и кашкавал Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa

Банички с тиква и смокини

Банички с тиква и смокини

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Певицата Людмила Сланева на 8 г. разбила касичката си, за да сервира фъдж

Певицата Людмила Сланева на 8 г. разбила касичката си, за да сервира фъдж

Чаровната Людмила Сланева, известна с артистичния псевдоним Локо, доказва, че е артист до мозъка на коститите си не само на сцената, но и в кулинарията. Тя може да посрещне гостите си с коктейли, ароматни брускети и леки хапки, но без основно за вечеря. За сметка на това се е погрижила за цялостната атмосфера

Пъстърва на фурна с дренки

Пъстърва на фурна с дренки

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Канелена вита питка

Канелена вита питка

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Хек на фурна

Хек на фурна

Приготвен с пикантна хрупкава коричка Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber