Пилешки шницели с билково масло

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7636991 Пилешки шницели с билково масло Пилешки шницели с билково масло www.24chasa.bg
Пилешки шницели с билково масло

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Тази седмица предлагам вариант за лесна рецепта с пилешко, която, за да спестим пърженето, можем да приготвим на фурна”, пише ни Анелия Терзиева.

ПРОДУКТИ 

За 4 порции:

600-650 г пилешка пържола от бут (без кожата)

100 г масло

2 яйца

2 скилидки чесън

брашно и галета за овалване

пресни зелени подправки

сол

черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Приготвяме билковото масло, като смесваме обикновеното с нарязани зелени подправки, сол на вкус и чесъна. Увиваме го във фолио и го слагаме във фризера.

Поставяме между две парчета фолио пилешкото месо и го начукваме на тънки шницели. Всеки овкусяваме със сол и черен пипер. В единия им край поставяме няколко резена масло и ги завиваме на руло.

Може да използваме и клечки за зъби, за да се задържат по-стабилно. При печенето маслото се разтопява, напоява и овкусява месото.

Потапяме оформените рула в разбито яйце, след това в смес от брашно и галета, пак в яйце и пак в брашно и галета. Поставяме ги върху намаслена и застлана с кухненска хартия тавичка.

Печем до златист цвят. Поднасяме месото нарязано на шайби и отгоре поставяме по малко от билковото масло.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Ашуре с мляко, орехи и стафиди

Ашуре с мляко, орехи и стафиди

Вкусен десерт, познат и на прабабите ни Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa

Милинки със сирене и ленено семе

Милинки със сирене и ленено семе

Вкусна закуска за цялото семейство Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg

Кюфтенца с картофи на фурна

Кюфтенца с картофи на фурна

Приготвени с готварска сметана, доматено пюре и кашкавал Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa

Банички с тиква и смокини

Банички с тиква и смокини

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Певицата Людмила Сланева на 8 г. разбила касичката си, за да сервира фъдж

Певицата Людмила Сланева на 8 г. разбила касичката си, за да сервира фъдж

Чаровната Людмила Сланева, известна с артистичния псевдоним Локо, доказва, че е артист до мозъка на коститите си не само на сцената, но и в кулинарията. Тя може да посрещне гостите си с коктейли, ароматни брускети и леки хапки, но без основно за вечеря. За сметка на това се е погрижила за цялостната атмосфера

Канелена вита питка

Канелена вита питка

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Хек на фурна

Хек на фурна

Приготвен с пикантна хрупкава коричка Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa

Специалитетът на Рада

Специалитетът на Рада

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Шоколадови мъфини със солен карамел

Шоколадови мъфини със солен карамел

Поръсени с цветни пръчици и кокосови стърготини Кой готви Наталия Панчева предлага рецепта за мъфини, които съчетават сладкото и соленото. ПРОДУКТИ За мъфините: 2 ч.ч. брашно, 1 ч.ч. прясно мляко, 2 яйца, 1/2 ч.ч.натурално какао на прах, 1/2 ч.ч. олио, 1/2 ч.ч. заквасена сметана, 3/4 ч.ч. захар, 1 бакпулвер, 1 ванилия

Янка Рупкина 3 пъти правила кекс по рецепта на Лили Иванова, но не й се получил, оттогава не опитва

Янка Рупкина 3 пъти правила кекс по рецепта на Лили Иванова, но не й се получил, оттогава не опитва

Tалантливата народна певица Янка Рупкина обича да готви, но оценява скромно уменията си. Любопитна към кулинарията е от малка, когато гледала в кухнята майка си и баба си. “Някои ястия знам как да ги приготвя по нашенски, както казват хората. Понякога ми се получават, друг път не”, разказва с усмивка Рупкина.

Бисквитена торта с маскарпоне и шоколад

Бисквитена торта с маскарпоне и шоколад

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Бананов кекс с какао

Бананов кекс с какао

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber