Пилешки шницели с билково масло

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7636991 Пилешки шницели с билково масло Пилешки шницели с билково масло www.24chasa.bg
Пилешки шницели с билково масло

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Тази седмица предлагам вариант за лесна рецепта с пилешко, която, за да спестим пърженето, можем да приготвим на фурна”, пише ни Анелия Терзиева.

ПРОДУКТИ 

За 4 порции:

600-650 г пилешка пържола от бут (без кожата)

100 г масло

2 яйца

2 скилидки чесън

брашно и галета за овалване

пресни зелени подправки

сол

черен пипер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Приготвяме билковото масло, като смесваме обикновеното с нарязани зелени подправки, сол на вкус и чесъна. Увиваме го във фолио и го слагаме във фризера.

Поставяме между две парчета фолио пилешкото месо и го начукваме на тънки шницели. Всеки овкусяваме със сол и черен пипер. В единия им край поставяме няколко резена масло и ги завиваме на руло.

Може да използваме и клечки за зъби, за да се задържат по-стабилно. При печенето маслото се разтопява, напоява и овкусява месото.

Потапяме оформените рула в разбито яйце, след това в смес от брашно и галета, пак в яйце и пак в брашно и галета. Поставяме ги върху намаслена и застлана с кухненска хартия тавичка.

Печем до златист цвят. Поднасяме месото нарязано на шайби и отгоре поставяме по малко от билковото масло.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Боб на тиган с лапад

Боб на тиган с лапад

КОЙ ГОТВИ “Реших да предложа рецепта за постите, като използвах и лапад, който скоро се появи и е много полезен”, пише но Жана Стоянова. ПРОДУКТИ 500 г бял боб 2-3 глави лук 4-5 скилидки чесън 2 моркова червен пипер 1-2 ч.л. пиперково пюре сол олио джоджен 1 връзка лапад НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ Сваряваме боба до полуготовност

Певицата Виктория Георгиева не вкусва млечни продукти или люто преди участие

Певицата Виктория Георгиева не вкусва млечни продукти или люто преди участие

Oсвен прекрасен глас чаровната млада певица Виктория Георгиева притежава и завидни кулинарни умения. “Обичам да ми е вкусно. Напоследък все по-често си готвя разни неща и ми е много приятно”, казва Георгиева, която щеше да ни представи тази година на Евровизия с парчето Tears Getting Sober, преди песенният конкурс да бъде отложен за 2021 г

Лучник с три вида лук

Лучник с три вида лук

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Портокалов кекс

Портокалов кекс

Приготвен с шоколадова глазура Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg

Бяла риба с хрупкава коричка

Бяла риба с хрупкава коричка

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Млечна разядка с лапад

Млечна разядка с лапад

Приготвена със сирене и чесън Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Пудинг със семена от чия

Петима топкулинари и техните рецепти за силен имунитет

В момента всеки съветва да си стоите вкъщи, но това не означава, че трябва да скучаете. Всъщност сега е времето да прекарвате повече време със семейството си. Ако обичате да готвите, няма как да не искате да го зарадвате с вкусна и полезна храна. “24 часа” се свърза с петима български топкулинари, които ви предлагат рецепти за силен имунитет и

Преди 5 г. Иво Аръков дори не бил опитвал калмари, сега не отказва

Преди 5 г. Иво Аръков дори не бил опитвал калмари, сега не отказва

Много джинджифил и вода с лимон в менюто на актьора Tалантливият актьор Иво Аръков не само с лекота влиза от един образ в друг, но умее и да готви. От дете започва кулинарния си път, като избира нещо по-лесно - омлет или паста. Днес съчетава готвенето с усилени тренировки за тялото си. “Като малък много боледувах

СНИМКА: Pixabay

Салата с извара върху хлебно канапе

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Постни локумки

Постни локумки

Вкусен десерт, който лесно може да приготвите вкъщи Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa

Кифлички с течен шоколад

Кифлички с течен шоколад

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

БОРЯНА МАНОИЛОВА
СНИМКА: АДРИАНА ЯНКУЛОВА

Внучката на Георги Чапкънов - Боряна Маноилова, пие лимонов сок за силен имунитет

“Имам интерес към кулинарията, защото много обичам вкусната храна”, казва красивата актриса Боряна Маноилова, която е внучка на скулптора Георги Чапкънов. Въпреки това признава, че все още не се е наканила да се развихри както трябва в тази област. Като дете обаче имала свое специално малко тиганче, в което често приготвяла яйца на очи

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber