Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
Лятото е сезонът на леките храни, а какво по-подходящо от една разядка, приготвена със сезонни продукти? Анелия Терзиева ни предлага интересна рецепта.
ПРОДУКТИ
2 патладжана
5-6 изпечени зелени чушки
5-6 с. л. зехтин
3-4 скилидки чесън
50 г сурово кашу
сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Обелваме патладжаните. Накисваме ги за кратко в подсолена вода, за да отделят горчивината си. Отцеждаме ги и ги печем с малко зехтин върху кухненска хартия. Оставяме да се задушат под капак.
Печем чушките цели. След като се задушат, ги обелваме. Изсипваме в дълбока купа почистените патладжани, чушки, нарязания чесън, сол на вкус и зехтина.
Пасираме за кратко, като е добре да останат парченца от зеленчуците, а не сместа да е идеално гладка.
Поднасяме разядката върху препечена филийка и поръсваме с парченца сурово кашу. По желание може да добави малко сусамов тахан.