Най-страхотните ребра на грил

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7614788 Най-страхотните ребра на грил Най-страхотните ребра на грил www.24chasa.bg

Кой не обича ребра на грил?! И понеже плуваме в най-лежерното време на годината, може да си позволим да ги приготвим бавно и с кеф на открито, да ги споделим с приятели и семейството си, да им се наслаждаваме на терасата, сред природата и дори на плажа.

От съвместната ни рубрика с Lidl вече научихте основните техники за приготвяне на грил, дори и да сте начинаещи кулинари. Споделихме с вас и кои са най-подходящите продукти, които да хвърлите върху грила. Ако обичате повече от всичко аромата на прясно опечено месце, ребрата са най-добрият ви приятел в тази чудна грил ситуация.

Запомнете най-важното: ребрата имат нужда от време и търпение върху грила. Ако разполагате с такива, останалата част от работата е песен.

Различните видове ребра

Когато посетите Lidl, разгледайте асортимента им от ребра. Може и да не сте забелязвали досега, но там се предлагат различни разфасовки – има по-малки и крехки ребра с кост, гръдни ребра – патрондаш, или т.нар. Spare ribs, както и т.нар. факлички от свински гърди без кост. Но по-важно от всичко е, че ще намерите мариновани ребра. Ако нямате време или опит в маринатата, този вариант си остава най-добрият избор.

Маринатата

Като заговорихме за марината, ви припомняме, че тази стъпка е важна не само заради овкусяването на ястието, но и за по-бързото му и лесно приготвяне.

Ако обаче грилът вече е загрят и нямате време да чакате ребърцата да се мариноват, ги овкусете поне със сухи подправки. Подходящи са пушеният червен пипер, черният пипер също, както и розмаринът, кимионът, чубрицата, мащерката. Дайте шанс и на няколко скилидки чесън да се овъргалят в месото и работата е... опечена!

Ако все пак имате време за марината, в Lidl ще откриете готови смеси в удобни опаковки, както и различни видове сосове, които ще свършат същата работа. Ето и една изпитана и класическа комбинация за марината: 1 с.л. кетчуп, 1 с.л. горчица, 1 с.л. мед, щипка сол, щипка пушен червен пипер, 2-3 счукани скилидки чесън. Според количеството на месото може да увеличите и количеството на маринатата.

Решите ли да поглезите тотално вашите ребърца, може да ги мариновате и след това да ги натъркате със сухи подправки. Маринатата овкусява месото отвътре, а билките правят повърхността му по-вкусна и хрупкава.

Същината

Стигнахме до същината – изпичането на ребърцата. Грилът е загрят, бирата се изстудява. Оставете я да се изстудява, защото това месо се нуждае от слаб огън и силно търпение. То не бива да се пече на открит огън и предпочита жарта. Ако избързате и го изпечете на силен открит огън, месото ще стане жилаво, а по краищата ще изгори.

Трябва ли да пада от кокъл

Знаете популярния израз „месото да пада от кокъла“, нали? В случая с ребрата обаче това не е необходимо. Специалистите твърдят, че когато месото пада от реброто, това означава, че сме прекалили с печенето и най-вероятно ще трябва да преживеем една доста суха порция.

Как да проверим дали е готово

Когато крайните кокалчета започнат да се оголват, вероятно ребрата ви са готови. Прокарайте вилица нежно в месото покрай кокъла. Ако тя влиза без трудност, готово е.

Свински ребра на грил

Необходими продукти:

3/4 ч.ч. пилешки бульон

3/4 ч.ч. соев сос

1/2 ч.ч. кафява захар

6 с.л. ябълков оцет

6 с.л. зехтин

3-4 скилидки счукан чесън

2,5 кг свински ребра (най-добре патрондаш)

сухи подправки за втриване:

2 ч.л. сол

1 ч.л. пушен червен пипер

1/2 ч.л. чили

1/2 ч.л. черен пипер

1/4 ч.л. чесън на прах

Начин на приготвяне:

1. Смесете всички съставки за маринатата и полейте с нея месото в дълбок съд, така че да го покриете. Оставете така в хладилника поне няколко часа, а при възможност – цяла нощ, като отгоре сте покрили и с прозрачно фолио.

2. Когато загреете грила, извадете месото, отцедете го от маринатата, попийте със салфетка и го натрийте със сместта от сухите подправки.

3. Намазнете грила и поставете месото отгоре. Огънят не бива да е силен.

4. Печете по 30 минути от всяка страна.

5. Засилете огъня до среден и печете още 20 минути, като обръщате от време на време ребрата. Правете проверка с вилица дали месото е готово.

Опитайте тези фамозни ребърца и се върнете за още, защото грил приключенията ни заедно с Lidl продължават.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Грил майстор

Тънкостите на грила с дървени въглища

В поредица от статии нашата съвместна рубрика с Lidl ви запозна с тънкостите на грила, с това кои са най-подходящите продукти за грил, как се приготвят перфектните ребърца и пържоли. Направихме дори и шумно грил парти с приятели. За да е пълна вкусната ни лятна програма обаче, трябва да научим и потребностите на грила на дървени въглища.

Неустоими десерти на грил (+рецепти)

В съвместната ни рубрика с Lidl изучихме тънкостите на грила, пекохме ребра, облизвахме се от пържоли и дори правихме грил парти с приятели. Чудесно, но като всички себеуважаващи се лакомници имаме нужда и от десерт. И нали не очаквате, че това ще е обикновен десерт?! Може и да не ви се вярва, но днес ще готвим десертите на... грил.

Какво ви е необходимо за незабравимото грил парти

Кога, ако не сега? Идеалният сезон да запалим грила, да съберем тайфата и да забравим за всичко, което не е лято и което няма вкус на безгрижие. В нашата съвместна рубрика с Lidl вече ви дадохме най-необходимите напътствия за това как да постигнете съвършенство на грила, дори да сте начинаещи. Нямате никакви оправдания да не обявите партито още

Перфектните пържоли на грил (+ рецепта)

След като вече готвихме ребърца на грил, дойде време на пържолите. Абсолютната класика! Няма да е никак сложно, защото в съвместната ни рубрика с Lidl вече ви запознахме със златните правила на грила. Дори и начинаещите кулинари получиха ценни напътствия за това как да се превърнат бързо в грил майстори.

Най-страхотните ребра на грил

Кой не обича ребра на грил?! И понеже плуваме в най-лежерното време на годината, може да си позволим да ги приготвим бавно и с кеф на открито, да ги споделим с приятели и семейството си, да им се наслаждаваме на терасата, сред природата и дори на плажа. От съвместната ни рубрика с Lidl вече научихте основните техники за приготвяне на грил,

Кои са най-подходящите продукти за грил

В сезона на топлите нощи, охладените напитки и ваканциите храната е на особена почит. Вече ви запознахме със златните правила на грила в съвместната ни рубрика с Lidl за вкусни съвети, свързани с приготвянето на храна на открит огън. Сега идва ред и на най-подходящите зеленчуци и видове месо за грил.

Последно от лого

Оживление

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Грил майстор

Златните правила на грила

Сезонът на грила е в разгара си и няма нужда да чакаме отпуската си, за да разпуснем на терасата или на близката полянка с едно сочно и вкусно преживяване, изстудена бира и приятели. За да се подготвим обаче за това блаженство, ще ни помогнат нашите приятели от Lidl, които са с потвърдено качество на грил продуктите си.

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber