Подправени с червен пипер, бяло вино и дафинов лист
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Ястието е подходящо за лятото, когато доматите са свежи и домашно произведени. Не отнема много време за приготвяне и може да се консумира в двата варианта - топло и охладено”, пише ни Димитър Димитров.
ПРОДУКТИ
10 пилешки парти бутчета, 4 средно големи домата, 1 глава чесън, 1 к.л. млян черен пипер, 1 к.л. червен пипер, 1/2 к.ч. бяло вино, 1/2 к.ч. вода, 1/2 к.ч. олио, 2 с.л. захар, сол на вкус, 1 дафинов лист, шепа магданоз
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разбъркваме бутчетата с олиото, пипера и малко сол. Нареждаме ги в правоъгълна тава. Около тях изсипваме обелените и нарязани на парченца домати, смесени с виното, водата, черния пипер, захарта и още малко сол.
Почистваме главата чесън от люспите, от долната страна отрязваме капаче и с отрязаната страна нагоре я поставяме в средата на тавата.
Слагаме около нея парченца от дафиновия лист. Печем ястието във фурна, загрята на 200 градуса, до готовност.
Сервираме парти бутчетата на порции, поръсени с нарязания магданоз.