Рецепта, с която ще направите най-доброто барбекю
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Лято е и с него и време за барбекю! Предлагам рецепта за шиш кебап, заимствана от прочутия адана кебап”, пише ни Жана Стоянова.
ПРОДУКТИ
1 кг кайма смес
1 глава кромид лук
5-6 скилидки чесън
1 малка зелена и 1 червена чушка
1 люта чушка
1ч.л. смлян кимион
1 ч.л. лют червен пипер
1-2 с.л. олио
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Омесваме добре каймата с дребно нарязаните лук, чесън и чушки. Прибавяме и оставените да престоят в олиото сухи подправки.
Нанизваме на дървени шишчета по една топка от каймата, като равномерно разпределяме и оформяме с пръсти кебапа.
Изпичаме на скара или на грил тиган и поднасяме с овкусен лук, домати и печени чушки по желание.