Бърза и вкусна закуска
Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Бърз вариант на баница, направена и изпечена на еднакви порции във формички за мъфини. Има и друго удобство и то е, че този вид баница не се реди, а се разбърква, което съкращава времето за нейното приготвяне”, пише ни Маргарита Димитрова.
ПРОДУКТИ
За 12 банички:
200 г кори за баница
200 г зряло сирене
2 яйца
1 к.ч. кисело мляко
1 непълна к.ч. олио
2 с.л. бяло или царевично брашно
1 бакпулвер
щипка сол
сусам по желание
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Разбиваме яйцата и солта с тел.
Добавяме млякото и олиото и разбъркваме отново. Сипваме брашното, което предварително сме смесили с бакпулвера, а след него и едро натрошеното сирене.
Накъсваме корите на парчета и шепа по шепа ги слагаме в сместа, докато постоянно, но бавно и внимателно разбъркваме, за да не се получи каша. Намазваме формата за мъфини с олио и пълним 2/3 от обема на всяка една чашка. По желание поръсваме със сусам.
Печем баничките в предварително загрята на 200 градуса фурна в продължение на 25 минути. Изваждаме формата и оставяме печивото 5 минути.
Изваждаме баничките мъфини и ги нареждаме на скара или решетка, за да не се овлажнят. При точно спазване на рецептата вие ще се насладите на една вкусна солена закуска с красив вид.