Екзотична боб чорба

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7597685 Екзотична боб чорба Екзотична боб чорба www.24chasa.bg
Екзотична боб чорба

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Предлагам традиционния за българина боб, приготвен с aроматната подправка “Гарам масала” (в превод микс от люти подправки). Тя се използва в индийската кухня и съдържа кориандър, канела, джинджифил, кимион и кардамон”, пише ни Марияна Бончева.

ПРОДУКТИ 

1 консерва червен боб

400 г моркови

200 мл кокосово мляко

2 глави лук

30 г пресен джинджифил

2 скилидки чесън

2 с.л. зехтин

1 с.л. подправка “Гарам масала”

сокът от 1 портокал

1 л зеленчуков бульон

1/4 връзка пресен кориандър

сол на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Наситняваме лука, джинджифила, чесъна и морковите. Запържваме ги в загретия зехтин. Добавяме пикантната индийска подправка “Гарам масала” и разбъркваме.

Наливаме портокаловия сок и зеленчуковия бульон. Готвим ястието, докато зеленчуците омекнат. Това отнема около 20 минути.

Сипваме кокосовото мляко. Посоляваме на вкус и пасираме. Добавяме отцедения от консервата боб и кипваме чорбата.

Сервираме ястието с наситнен пресен кориандър.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Банички мъфини

Банички мъфини

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Картофи по шведски "Хаселбак"

Картофи по шведски "Хаселбак"

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Фъдж с кашу и шоколад

Фъдж с кашу и шоколад

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Киш с гъби и бекон

Киш с гъби и бекон

Ястие с хрупкава коричка и богата плънка Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa

Евгения Ахременко СНИМКА: JACEK PI-ETEK

Актрисата Евгения Ахременко има рецепта, която я пази здрава през зимата

Евгения Ахременко е известна руска актриса. Тя е израснала в семейство на дипломати. Родена е в Ливан, но по-късно семейството ѝ се премества в САЩ, където тя завършва американската Академия за драматични изкуства, като е в класа на Антъни Хопкинс. В Русия се връща в по-зряла възраст и започва да снима в телевизията и киното

Орехови пасти със сладкарски крем с кестени

Орехови пасти със сладкарски крем с кестени

Приготвени с нишесте Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Крем супа от зелена леща

Крем супа от зелена леща

Подправена с канела и индийско орехче Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa

Селска яхния със суджук и зелев сок

Селска яхния със суджук и зелев сок

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Вита баница с извара и праз

Вита баница с извара и праз

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Актьорът Велизар Бинев измислил магданозено песто с малко бяло сирене и масло

Актьорът Велизар Бинев измислил магданозено песто с малко бяло сирене и масло

В ДНК-то на актьора Велизар Бинев е заложено да бъде страхотен кулинар. В семейството му почти всички готвят - баба му, майка му и баща му. Може би заради това предпочита домашните събирания, а не излизанията навън по ресторанти. “Много обичам да готвя за мои приятели. Даже си имам един лаф, че начинът, по който им се обяснявам в любов, е

Локумено руло с печени орехи

Локумено руло с печени орехи

Лесен десерт с впечатляващ вкус Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg

Сладкиш с круши и шоколад

Сладкиш с круши и шоколад

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber