Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.
Изпращайте рецептите си на
адреси [email protected]
За въпроси - тел. 942 25 31.
КОЙ ГОТВИ
“Предлагам рецепта за лятно ледено изкушение с вкус на малини”, пише ни Румен Петров.
ПРОДУКТИ
500 г малини
50 г захар
1 ч. л. стевия (или още 50 г захар)
200 г биволско кисело мляко
400 г сирене маскарпоне
орехови ядки за поръсване
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Почистваме малините и ги намачкваме. По желание може да ги претрием през гъсто сито или цедка, за да се отделят семките. Към полученото малиново пюре добавяме захарта, стевията, биволското кисело мляко и сиренето маскарпоне.
Разбъркваме с миксер или пасатор, докато всичко се смеси, а захарта се разтопи. Слагаме сместа да стегне във фризера в подходящ съд, в който има достатъчно място за разбъркване.
Изваждаме от време на време съда, разбъркваме сладоледената смес с вилица или миксер и връщаме във фризера до получаване на желаната консистенция. Ако оставим сместа да се втвърди напълно, е нужно преди консумация да я оставим леко да се отпусне на стайна температура.
Поднасяме сладоледа, поръсен с натрошени орехови ядки.