Бисквитени пастички "Домино"

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7565651 Бисквитени пастички "Домино" Бисквитени пастички "Домино" www.24chasa.bg
Бисквитени пастички "Домино"

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Бързи, непретенциозни и много лесни бисквитени хапки, подходящи за парти и не само. Ако изчакате поне час да поомекнат бисквитките, нямате си и представа какво сладко изкушение ви очаква”, пише ни Виолета Василева.

ПРОДУКТИ 

2-3 пакета бисквити петит, прясно мляко или компот

За крема: 400 г хляб, 125 г краве масло, 1 ч.ч. захар, 4 с.л. какао, 1 пакет ванилия или ромова есенция

За зелените точки на доминото: пудра захар, лимонов сок, зелена боя, може и друг цвят

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Накисваме хляба във вода, след като отстраняваме коричките му. Изстискваме го и го смесваме с маслото, захарта, какаото и ванилията. Разбиваме, докато получим крема.

Потапяме за кратко една бисквитка в мляко или компот и я поставяме в хартиена капсула. Намазваме я с крем. Покриваме я с втора бисквитка, отново потопена в мляко или компот. Пак намазваме с крем и слагаме последна бисквитка, потопена в мляко или компот. Накрая отново покриваме с крем.

Приготвяме глазурата на око, като в купичка сипваме пудра захар и добавяме няколко капки прясно изцеден лимонов сок, докато получим желаната гъстота на сместа. Прибавяме малко от боята и разбъркваме. От зелената лимонова глазура поставяме точки върху пастичките.

Оставяме поне за час бисквитите да поемат от крема и са готови за хапване.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Над 100 идеи за празничната трапеза в новия специален брой на "Рецепти за здраве" (+рецепта)

Над 100 идеи за празничната трапеза в новия специален брой на "Рецепти за здраве" (+рецепта)

Специално издание на сп. "Рецепти за здраве" събира в малка, елегантна книжка над 100 изпробвани рецепти за коледните и новогодишни празници. В последния брой за годината изданието обръща внимание на това как да сготвим по празниците здравословно и в същото време икономично. Идеалната коледна пуйка вече не е мираж и всеки ще може да си я приготви

Кадър Нова тв

Отровната риба балон е един от най-големите деликатеси в света

Отровна риба е един от най-големите деликатеси в света. Името й е Балон. Тя е ценено ястие в азиатските страни, като само лицензирани готвачи имат честта да я готвят. Причината - при грешно приготвяне отровата може да убие човек. Как се приготвя опасното ястие, за NOVA разказва корейският Мастършеф Сън

"Пица" от кисело зеле с боб

"Пица" от кисело зеле с боб

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

В "Звездна кухня с Мила и Толик" пробваме барабойника на Шишков (Видео)

В "Звездна кухня с Мила и Толик" пробваме барабойника на Шишков (Видео)

„Звездна кухня с Мила и Толик“ е новото кулинарно шоу на „24 часа“ и Mila.bg. Водещите Мила и Толик ще пробват рецепти на обичани звезди, а в партньорство с „Лидл България“ те вече тестваха две от рецептите от новата книга на шеф Манчев и шеф Шишков „Любимо от родната кухня“. Как се прави барабойник по рецепта на Таньо Шишков научете от днешното

Барабойник

Барабойник

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Красимир Доков e диабетик, затова яде само черен хляб

Красимир Доков e диабетик, затова яде само черен хляб

Джипито на актьора му предложило да се изнесе във Франция, защото седмица в Париж се отразила добре на кръвната му захар Страстта на Красимир Доков определено се крие в актьорския занаят, но това не означава, че няма отношение към храната и кулинарията. Самият той е диабетик от почти 20 години и заради това внимава за менюто си

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Пълнен шаран плакия

Пълнен шаран плакия

Приготвен с кралски печурки и орехи Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg

Филе пангасиус с картофки на фурна

Филе пангасиус с картофки на фурна

Приготвено с моркови, тиквички и гъби Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg

Печен хек по ирански

Печен хек по ирански

Рибна рецепта с екзотичен привкус Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg

Пушена сьомга с картофи на фурна

Пушена сьомга с картофи на фурна

Една по-различна рецепта за наближаващия Никулден Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa

Шишков и Манчев събраха уникални български рецепти в книга

Шишков и Манчев събраха уникални български рецепти в книга

След като кулинарните граници в България се отвориха широко, хората потънаха в море от неизброими продукти, подправки и рецепти от всички чудни краища на света. Очите ни се отвориха за вкусове отвсякъде – влюбихме се в изискания елеганс на френската кухня и нещо повече – пренесохме го на трапезата си

Северняшки боб със зеле

Северняшки боб със зеле

Постна селска гозба, подходяща за коледния пост КОЙ ГОТВИ "Начинът на приготвяне на тази постна селска гозба е характерен за Северозападна България, а комбинацията от боб и зеле е неописуемо вкусна", пише ни Димитър Димитров. ПРОДУКТИ: 500 г стар фасул 2-3 средно големи глави кромид лук 1 морков 1 чушка 2 дафинови листа 5-6 зърна бахар 1 к.л

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber