Отворен картофен пай

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7562017 Отворен картофен пай Отворен картофен пай www.24chasa.bg
Отворен картофен пай

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Бърз и лесен вариант на картофен пай, който малко напомня и на пица, идеален за бърза вечеря”, пише ни Анелия Терзиева.

ПРОДУКТИ 

1 кг картофи, 200 г чоризо или друг колбас по избор, 2-3 варени яйца, 500 мл доматено пюре, 2 стръка зелен лук, 250 г печурки, 1/2 връзка босилек, 150 г пармезан, 25 г масло, сол, черен пипер и риган

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Сваряваме картофите и ги намачкваме заедно с маслото. Подправяме със солта и черния пипер на вкус. Запържваме зеления лук и чоризото или колбаса по избор. Добавяме гъбите и задушаваме за кратко.

Овкусяваме със сол, черен пипер и риган. Добавяме нарязаните на едро варени яйца и доматите. Оставяме да къкри на котлон, докато се сгъсти. Накрая подправяме с нарязания на ситно пресен босилек.

Оформяме от картофената смес основата на дъното на тавичка, която предварително сме намазали с масло.

Разпределяме отгоре доматения сос. Поръсваме обилно с настъргания пармезан и печем за около 20 мин или докато се зачерви.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Евгения Ахременко СНИМКА: JACEK PI-ETEK

Актрисата Евгения Ахременко има рецепта, която я пази здрава през зимата

Евгения Ахременко е известна руска актриса. Тя е израснала в семейство на дипломати. Родена е в Ливан, но по-късно семейството ѝ се премества в САЩ, където тя завършва американската Академия за драматични изкуства, като е в класа на Антъни Хопкинс. В Русия се връща в по-зряла възраст и започва да снима в телевизията и киното

Супа от патешки фенер

Супа от патешки фенер

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Орехови пасти със сладкарски крем с кестени

Орехови пасти със сладкарски крем с кестени

Приготвени с нишесте Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg

Крем супа от зелена леща

Крем супа от зелена леща

Подправена с канела и индийско орехче Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa

Селска яхния със суджук и зелев сок

Селска яхния със суджук и зелев сок

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Актьорът Велизар Бинев измислил магданозено песто с малко бяло сирене и масло

Актьорът Велизар Бинев измислил магданозено песто с малко бяло сирене и масло

В ДНК-то на актьора Велизар Бинев е заложено да бъде страхотен кулинар. В семейството му почти всички готвят - баба му, майка му и баща му. Може би заради това предпочита домашните събирания, а не излизанията навън по ресторанти. “Много обичам да готвя за мои приятели. Даже си имам един лаф, че начинът, по който им се обяснявам в любов, е

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Локумено руло с печени орехи

Локумено руло с печени орехи

Лесен десерт с впечатляващ вкус Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg

Сладкиш с круши и шоколад

Сладкиш с круши и шоколад

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Месено подаръче с 3 вида плънка

Месено подаръче с 3 вида плънка

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Спаначени елхички

Спаначени елхички

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Портокалови медальони

Портокалови медальони

Бонбони, приготвени със сушени сливи и шоколад КОЙ ГОТВИ "Предлагам рецепта за домашни празнични бонбони, които аз всяка година приготвям около новогодишните празници, а всички знаем, че те не са приключили и продължават и през месец януари", пише ни Жана Стоянова. ПРОДУКТИ 5 малки портокала 200 г сушени сливи без костилки 400 г шоколад кувертюр

Йорданка Благоева

Йорданка Благоева празнува имения си ден два пъти - на 6 и 19 януари

Традиционно съпругът й носи дивечово месо, което приготвят двамата “По стар стил Йордановден е на 19 януари”, напомня носителката на сребърен и бронзов олимпийски медал за висок скок Йорданка Благоева. Точно на тази дата е родена и тя. “Баба и дядо са Иван и Иванка, затова и аз е трябвало да бъда кръстена на тях, но те казали: “Не

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber