Трайфъл с летни плодове

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7560455 Трайфъл с летни плодове Трайфъл с летни плодове www.24chasa.bg
Трайфъл с летни плодове

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Обичам да приготвям десерти с много плодове и лятото е идеалният сезон за това”, пише ни Ирина Андреева.

ПРОДУКТИ  

1 ванилов

пандишпанов блат,

1 шоколадов блат, 200 мл ликьор или шери, 200 г маскарпоне, 200 мл сладкарска сметана, 150 г пудра захар, 200 г конфитюр от ягоди,

300 г ягоди, 200 г кайсии, 100 г праскови, 200 г череши,

1 резен диня, листа

прясна мента

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Разбиваме сметаната с миксер и подслаждаме с пудрата захар. Добавяме крема сиренето и отново разбиваваме, докато се поеме напълно.

Измиваме плодовете. Ягодите почистваме от дръжките, а на черешите отстраняваме костилките. Нарязваме прасковите и кайсиите на парченца. На дъното в прозрачна купа слагаме нарязания на кубчета шоколадов блат. Напояваме го с половината от ликьора. Покриваме с 1/3 от крема и заглаждаме. Слагаме парченца праскова и кайсия, като оставяме малко от тях за после.

Покриваме с 1/2 от останалия крем, като внимаваме той да не скрие плодовете отстрани на купата. Нарязваме няколко ягоди наполовина по дължина и ги подреждаме с вътрешната част към стената на купата. Слагаме и нарязания на кубчета ванилов блат. Отново напояваме с останалия ликьор. Разпределяме отгоре и останалия крем.

Нареждаме отгоре черешите, като внимаваме да не стигнат до ръба на съда. Поливаме с разбития конфитюр от ягоди. Украсяваме с всички плодове, като добавяме и нарязаната на кубчета диня. Поставяме листенца прясна мента.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Супа от патешки фенер

Супа от патешки фенер

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Орехови пасти със сладкарски крем с кестени

Орехови пасти със сладкарски крем с кестени

Приготвени с нишесте Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg

Крем супа от зелена леща

Крем супа от зелена леща

Подправена с канела и индийско орехче Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa

Селска яхния със суджук и зелев сок

Селска яхния със суджук и зелев сок

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Вита баница с извара и праз

Вита баница с извара и праз

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Локумено руло с печени орехи

Локумено руло с печени орехи

Лесен десерт с впечатляващ вкус Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Сладкиш с круши и шоколад

Сладкиш с круши и шоколад

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Месено подаръче с 3 вида плънка

Месено подаръче с 3 вида плънка

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Спаначени елхички

Спаначени елхички

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Портокалови медальони

Портокалови медальони

Бонбони, приготвени със сушени сливи и шоколад КОЙ ГОТВИ "Предлагам рецепта за домашни празнични бонбони, които аз всяка година приготвям около новогодишните празници, а всички знаем, че те не са приключили и продължават и през месец януари", пише ни Жана Стоянова. ПРОДУКТИ 5 малки портокала 200 г сушени сливи без костилки 400 г шоколад кувертюр

Йорданка Благоева

Йорданка Благоева празнува имения си ден два пъти - на 6 и 19 януари

Традиционно съпругът й носи дивечово месо, което приготвят двамата “По стар стил Йордановден е на 19 януари”, напомня носителката на сребърен и бронзов олимпийски медал за висок скок Йорданка Благоева. Точно на тази дата е родена и тя. “Баба и дядо са Иван и Иванка, затова и аз е трябвало да бъда кръстена на тях, но те казали: “Не

Шоколадово пънче

Шоколадово пънче

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber