Сладкиш с праскови и извара

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7555010 Сладкиш с праскови и извара Сладкиш с праскови и извара www.24chasa.bg
Сладкиш с праскови и извара

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Сладкишът е сочен, а плода можете да нарежете на дребни парчета или на две половини и така да го подредите в кексовата смес”, пише ни Виолета Василева.

ПРОДУКТИ 

1 ч.ч. брашно, 1 ч.ч. захар, 3 яйца, 1/2 ч.ч. олио, 1/2 ч.ч. обезсолена извара, 1 ванилия, 1/2 пакет бакпулвер, 4-5 праскови, пудра захар за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Разбиваме в купа до побеляване яйцата със захарта. Към тях прибавяме олиото и пресятото брашно заедно с бакпулвера и ванилията.

Добавяме изварата и разбъркваме продуктите до хомогенна смес. В кръгла или продълговата тавичка за кекс слагаме хартия за печене или я намазняваме с олио и поръсваме с брашно. Изсипваме внимателно кексовата смес.

Нарязваме прасковите на две половини и махаме костилката. Нареждаме ги върху кексовата смес с облата част нагоре. Печем в предварително затоплена фурна на 180 градуса до готовност.

Изваждаме сладкиша и го оставяме внимателно върху решетка, за да изстине. Поръсваме го с пудра захар преди поднасянето му.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

В "Звездна кухня с Мила и Толик" пробваме барабойника на Шишков (Видео)

В "Звездна кухня с Мила и Толик" пробваме барабойника на Шишков (Видео)

„Звездна кухня с Мила и Толик“ е новото кулинарно шоу на „24 часа“ и Mila.bg. Водещите Мила и Толик ще пробват рецепти на обичани звезди, а в партньорство с „Лидл България“ те вече тестваха две от рецептите от новата книга на шеф Манчев и шеф Шишков „Любимо от родната кухня“. Как се прави барабойник по рецепта на Таньо Шишков научете от днешното

Барабойник

Барабойник

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Маринован октопод на грил

Маринован октопод на грил

Приготвен със зехтин, лимон, чесън и риган Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa

Красимир Доков e диабетик, затова яде само черен хляб

Красимир Доков e диабетик, затова яде само черен хляб

Джипито на актьора му предложило да се изнесе във Франция, защото седмица в Париж се отразила добре на кръвната му захар Страстта на Красимир Доков определено се крие в актьорския занаят, но това не означава, че няма отношение към храната и кулинарията. Самият той е диабетик от почти 20 години и заради това внимава за менюто си

Пълнен шаран плакия

Пълнен шаран плакия

Приготвен с кралски печурки и орехи Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg

Печен хек по ирански

Печен хек по ирански

Рибна рецепта с екзотичен привкус Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Пушена сьомга с картофи на фурна

Пушена сьомга с картофи на фурна

Една по-различна рецепта за наближаващия Никулден Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa

Шишков и Манчев събраха уникални български рецепти в книга

Шишков и Манчев събраха уникални български рецепти в книга

След като кулинарните граници в България се отвориха широко, хората потънаха в море от неизброими продукти, подправки и рецепти от всички чудни краища на света. Очите ни се отвориха за вкусове отвсякъде – влюбихме се в изискания елеганс на френската кухня и нещо повече – пренесохме го на трапезата си

Северняшки боб със зеле

Северняшки боб със зеле

Постна селска гозба, подходяща за коледния пост КОЙ ГОТВИ "Начинът на приготвяне на тази постна селска гозба е характерен за Северозападна България, а комбинацията от боб и зеле е неописуемо вкусна", пише ни Димитър Димитров. ПРОДУКТИ: 500 г стар фасул 2-3 средно големи глави кромид лук 1 морков 1 чушка 2 дафинови листа 5-6 зърна бахар 1 к.л

Младата актриса Джулия Бочева не сяда на масата без сирене, но не вкусва месо

Младата актриса Джулия Бочева не сяда на масата без сирене, но не вкусва месо

Първият ѝ опит в кухнята завършил със загоряла мусака, панировките също не са силата За сметка на това пък е царица на салатите и бургерите Младата актриса Джулия Бочева много обича да готви, а тъй като от това лято е младоженка, все по-често влиза в кухнята, за да изненадва съпруга си Галин с вкуснотии

Готви в бъдещето с този кухненски робот

Готви в бъдещето с този кухненски робот

Бъдещето променя всяка една част от ежедневието ни и това няма как да изключи времето ни в кухнята. Технологиите помагат на всяка домакиня в кухнята да готви по-бързо, разнообразно и вкусно, за да изпитва още по-голямо удоволствие от целия процес. Новият помощник в кухнята е кухненският робот и той носи куп предимства със себе си

Леки овесени бисквити

Леки овесени бисквити

Приготвени със сушени плодове и мед Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber