Патладжанени лодки с пилешко месо

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7552839 Патладжанени лодки с пилешко месо Патладжанени лодки с пилешко месо www.24chasa.bg
Патладжанени лодки с пилешко месо

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Свежият патладжан в съчетание с по-леко месце е отлично предпочитание за летните вечери. Приготвен по този начин, вие осигурявате на организма си едно вкусно и балансирано хранене”, пише ни Маргарита Димитрова.

ПРОДУКТИ 

За 4 порции:

2 средно големи патладжана, 600 г пилешко месо от бутче, 2 средно големи домата, 1 глава кромид лук, сол, млян черен пипер, чубрица, 30 г краве масло, 3 с.л. олио, магданоз за поръсване

За заливката:

2 яйца, 1 ч.ч. кисело мляко, сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Отстраняваме дръжките на патладжаните, измиваме ги и ги разполовяваме надлъжно. Потапяме ги в солена вода за около 30 мин, за да премахнем горчивината в тях. Измиваме ги отново и ги подсушаваме. Издълбаваме вътрешността им.

Приготвяме плънката, като в двете мазнини задушаваме нарязаните на дребни парченца лук и пилешко, издълбаната вътрешност на патладжаните. Добавяме обелените и нарязани на малки кубчета домати и подправките.

Посоляваме сместа и я пържим до нормалната гъстота за една плънка. Издълбаните патладжанени лодки поставяме в намазана с олио тава и ги пълним със сместа.

Печем ястието на 200 градуса, докато зеленчукът омекне, а плънката придобие златист загар отгоре. Поливаме го с разбитите яйца, млякото и малко сол. Запичаме и поднасяме лодките на порции, поръсени със свеж магданоз.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Пай с ягоди и череши

Пай с ягоди и череши

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Солени крекери с лимец

Солени крекери с лимец

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Солен кекс с грис

Солен кекс с грис

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Буйкоси

Буйкоси

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Хрупкави пилешки крилца

Хрупкави пилешки крилца

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Домашна дърпана баница

Домашна дърпана баница

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Последно от 24 здраве лого

Оживление

Последно от мила бг лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Пълнозърнести лангиди с цвят от бъз

Пълнозърнести лангиди с цвят от бъз

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Икономични соленки

Икономични соленки

Много по-вкусни от тези в магазина, а продуктите за тях ги има във всяко домакинство Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите

Супа “Азбука”

Супа “Азбука”

Приготвена с фиде с буквички Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg

Градинарска супа с овесени ядки

Градинарска супа с овесени ядки

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Пастицио

Пастицио

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Ягодово руло с млечен крем

Ягодово руло с млечен крем

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber