Патладжанени лодки с пилешко месо

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7552839 Патладжанени лодки с пилешко месо Патладжанени лодки с пилешко месо www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Свежият патладжан в съчетание с по-леко месце е отлично предпочитание за летните вечери. Приготвен по този начин, вие осигурявате на организма си едно вкусно и балансирано хранене”, пише ни Маргарита Димитрова.

ПРОДУКТИ 

За 4 порции:

2 средно големи патладжана, 600 г пилешко месо от бутче, 2 средно големи домата, 1 глава кромид лук, сол, млян черен пипер, чубрица, 30 г краве масло, 3 с.л. олио, магданоз за поръсване

За заливката:

2 яйца, 1 ч.ч. кисело мляко, сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Отстраняваме дръжките на патладжаните, измиваме ги и ги разполовяваме надлъжно. Потапяме ги в солена вода за около 30 мин, за да премахнем горчивината в тях. Измиваме ги отново и ги подсушаваме. Издълбаваме вътрешността им.

Приготвяме плънката, като в двете мазнини задушаваме нарязаните на дребни парченца лук и пилешко, издълбаната вътрешност на патладжаните. Добавяме обелените и нарязани на малки кубчета домати и подправките.

Посоляваме сместа и я пържим до нормалната гъстота за една плънка. Издълбаните патладжанени лодки поставяме в намазана с олио тава и ги пълним със сместа.

Печем ястието на 200 градуса, докато зеленчукът омекне, а плънката придобие златист загар отгоре. Поливаме го с разбитите яйца, млякото и малко сол. Запичаме и поднасяме лодките на порции, поръсени със свеж магданоз.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Царевични питки с извара и копър

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Мерлуза на фурна

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Таня Богомилова не опитва храната, докато готви - прави го съпругът й

Олимпийската шампионка по плуване има афинитет към печивата. Умее да меси козунаци и да точи кори Aко олимпийската шампионка по плуване Таня Богомилова не бе поела по пътя на спорта, най-вероятно би избрала кулинарията. “Мога да стоя цял ден в кухнята”, казва тя. Тази ѝ страст се заражда още от дете.

Мъфини с тиквичка и царевица

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Маслени бисквити с лешници

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Плодова пита с шоколад

Приготвена със смокини, къпини и орехи Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.

Последно от лого

Оживление

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Тънкостите на грила с дървени въглища

В поредица от статии нашата съвместна рубрика с Lidl ви запозна с тънкостите на грила, с това кои са най-подходящите продукти за грил, как се приготвят перфектните ребърца и пържоли. Направихме дори и шумно грил парти с приятели. За да е пълна вкусната ни лятна програма обаче, трябва да научим и потребностите на грила на дървени въглища.

Скариди саганаки по гръцки

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Сладкиш с грозде и смокини

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Пилешки шницели с билково масло

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Неустоими десерти на грил (+рецепти)

В съвместната ни рубрика с Lidl изучихме тънкостите на грила, пекохме ребра, облизвахме се от пържоли и дори правихме грил парти с приятели. Чудесно, но като всички себеуважаващи се лакомници имаме нужда и от десерт. И нали не очаквате, че това ще е обикновен десерт?! Може и да не ви се вярва, но днес ще готвим десертите на... грил.

Бери брауни

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber