Кошнички с малинов сладолед

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7546972 Кошнички с малинов сладолед Кошнички с малинов сладолед www.24chasa.bg

Гарнирани с ядки и прясна мента

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

Нашата читателка Ирина Андреева предлага десерт, с който всеки би направил хубаво впечатление. “В него има всичко, за да задоволи и най-капризните гости, и е изключително подходящ за сезона”, пише тя.

ПРОДУКТИ

За 6-7 броя

кошнички:

100 г краве масло, 1 ч.ч. вода, 2 с.л. кафява захар, 1/2 ч.л. сол, 1 ч.ч. брашно бяло, 1 ванилия, 4 голями яйца, 500 мл олио за пържене

За оваляне:

5-6 с.л. бяла кристална захар, 10 г портокалова захар

За малиновия сладолед:

250 мл пресни малини, пудра захар

250 мл сладкарска течна сметана

За сервиране:

пресни малини, нарязани на дребно ядки шамфъстък или други, малинов сос или топинг по желание, пресни листа мента

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Приготвяме сладоледа, като разбиваме малините със захарта в блендер или ползваме пасатор. Полученото пюре прецеждаме през сито и оставяме да се охлади за кратко в хладилник. След това го разбъркваме с течната сметана. Полузамръзналия малинов сладолед прехвърляме в подходяща кутия с капак. Дозамразяваме го във фризера за минимум 3 часа.

Сипваме водата, прибавяме маслото, захарта и солта в касерола или тенджера. Слагаме я на котлона. Щом кипне водата, маслото и захарта ще се разтопят. Тогава сипваме цялото брашно с ванилията и бъркаме енергично с дървена лъжица, докато се образува тестена топка. Оставяме я да се охлади за 5-10 мин. Добавяме яйцата едно по едно, като след всяко разбъркваме.

Вземаме тава за мъфини с 12 гнезда и я обръщаме с дъното нагоре. Намазваме формичките с олио през една. Преместваме тестото в пош с набразден накрайник. Шприцоваме кошничките една по една, като навиваме по формичката като охлюв. Слагаме ги във фризера поне за една нощ.

Изваждаме формата и обръщаме с кошничките надолу. Там, където е тестото, сипваме в дупките малко топла вода за около 20 сек. Изливаме я и обръщаме формата. Отделяме кошничките, като си помагаме с нож. Връщаме кошничките във фризера.

Сипваме двата вида захар в чинийка, разбъркваме и оставяме настрани. Загряваме олиото в дълбока малка тенджера. Кошничките трябва да плуват в олиото по време на пържене. Добре е да слагаме само по една кошничка, за да използваме по-малко олио. Проверяваме дали олиото е достатъчно загряло. Слагаме първата кошничка и пържим до приятно златист цвят на слаб огън. Веднага посипваме със захарта от всички страни. Процедираме по същия начин и с останалите кошнички.

Слагаме готовите в десертни чинии. Гарнираме с малиновия сладолед. Поръсваме с ядки, малини и поливаме с топинг по желание. Украсяваме с мента.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Трайфъл с летни плодове

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Пълнозърнести кексчета с касис

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Сладкиш с праскови и извара

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Патладжанени лодки с пилешко месо

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Оризов сладкиш с кафе

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Кошнички с малинов сладолед

Гарнирани с ядки и прясна мента Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg.

Последно от лого

Оживление

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Панайот Панайотов не яде сладолед, за да пази гърлото си

Като малък талантливият певец Панайот Панайотов не проявявал никакъв интерес към кулинарията. Помни обаче, че бил много злоядо дете. Едно от малкото неща, които никога не отказвал, била динята. Тя и до днес е задължителна част от менюто му през лятото. А то е приготвяно от съпругата му, която е кулинарният специалист в дома им.

Фъч с глазура от грахова вода

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Желиран крем с горски плодове

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Домашно сладко от розови черници

Приготвено с тръстикова захар за приятен карамелен цвят Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.

Сладоледени тортички

Приготвени с блат от ядки Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg.

Ягодов тарт с бадеми

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber