Кошнички с малинов сладолед

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7546972 Кошнички с малинов сладолед Кошнички с малинов сладолед www.24chasa.bg

Гарнирани с ядки и прясна мента

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ

Нашата читателка Ирина Андреева предлага десерт, с който всеки би направил хубаво впечатление. “В него има всичко, за да задоволи и най-капризните гости, и е изключително подходящ за сезона”, пише тя.

ПРОДУКТИ

За 6-7 броя

кошнички:

100 г краве масло, 1 ч.ч. вода, 2 с.л. кафява захар, 1/2 ч.л. сол, 1 ч.ч. брашно бяло, 1 ванилия, 4 голями яйца, 500 мл олио за пържене

За оваляне:

5-6 с.л. бяла кристална захар, 10 г портокалова захар

За малиновия сладолед:

250 мл пресни малини, пудра захар

250 мл сладкарска течна сметана

За сервиране:

пресни малини, нарязани на дребно ядки шамфъстък или други, малинов сос или топинг по желание, пресни листа мента

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Приготвяме сладоледа, като разбиваме малините със захарта в блендер или ползваме пасатор. Полученото пюре прецеждаме през сито и оставяме да се охлади за кратко в хладилник. След това го разбъркваме с течната сметана. Полузамръзналия малинов сладолед прехвърляме в подходяща кутия с капак. Дозамразяваме го във фризера за минимум 3 часа.

Сипваме водата, прибавяме маслото, захарта и солта в касерола или тенджера. Слагаме я на котлона. Щом кипне водата, маслото и захарта ще се разтопят. Тогава сипваме цялото брашно с ванилията и бъркаме енергично с дървена лъжица, докато се образува тестена топка. Оставяме я да се охлади за 5-10 мин. Добавяме яйцата едно по едно, като след всяко разбъркваме.

Вземаме тава за мъфини с 12 гнезда и я обръщаме с дъното нагоре. Намазваме формичките с олио през една. Преместваме тестото в пош с набразден накрайник. Шприцоваме кошничките една по една, като навиваме по формичката като охлюв. Слагаме ги във фризера поне за една нощ.

Изваждаме формата и обръщаме с кошничките надолу. Там, където е тестото, сипваме в дупките малко топла вода за около 20 сек. Изливаме я и обръщаме формата. Отделяме кошничките, като си помагаме с нож. Връщаме кошничките във фризера.

Сипваме двата вида захар в чинийка, разбъркваме и оставяме настрани. Загряваме олиото в дълбока малка тенджера. Кошничките трябва да плуват в олиото по време на пържене. Добре е да слагаме само по една кошничка, за да използваме по-малко олио. Проверяваме дали олиото е достатъчно загряло. Слагаме първата кошничка и пържим до приятно златист цвят на слаб огън. Веднага посипваме със захарта от всички страни. Процедираме по същия начин и с останалите кошнички.

Слагаме готовите в десертни чинии. Гарнираме с малиновия сладолед. Поръсваме с ядки, малини и поливаме с топинг по желание. Украсяваме с мента.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Царевични питки с извара и копър

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Мерлуза на фурна

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Таня Богомилова не опитва храната, докато готви - прави го съпругът й

Олимпийската шампионка по плуване има афинитет към печивата. Умее да меси козунаци и да точи кори Aко олимпийската шампионка по плуване Таня Богомилова не бе поела по пътя на спорта, най-вероятно би избрала кулинарията. “Мога да стоя цял ден в кухнята”, казва тя. Тази ѝ страст се заражда още от дете.

Мъфини с тиквичка и царевица

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Маслени бисквити с лешници

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Плодова пита с шоколад

Приготвена със смокини, къпини и орехи Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.

Последно от лого

Оживление

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Тънкостите на грила с дървени въглища

В поредица от статии нашата съвместна рубрика с Lidl ви запозна с тънкостите на грила, с това кои са най-подходящите продукти за грил, как се приготвят перфектните ребърца и пържоли. Направихме дори и шумно грил парти с приятели. За да е пълна вкусната ни лятна програма обаче, трябва да научим и потребностите на грила на дървени въглища.

Скариди саганаки по гръцки

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Сладкиш с грозде и смокини

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Пилешки шницели с билково масло

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Неустоими десерти на грил (+рецепти)

В съвместната ни рубрика с Lidl изучихме тънкостите на грила, пекохме ребра, облизвахме се от пържоли и дори правихме грил парти с приятели. Чудесно, но като всички себеуважаващи се лакомници имаме нужда и от десерт. И нали не очаквате, че това ще е обикновен десерт?! Може и да не ви се вярва, но днес ще готвим десертите на... грил.

Бери брауни

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber