Фъч с глазура от грахова вода

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7543147 Фъч с глазура от грахова вода Фъч с глазура от грахова вода www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Избрах за вас летен десерт с вишни и украса от грахова вода”, пише ни Румен Петров.

ПРОДУКТИ 

2 ч.ч. брашно от нахут, 1 ч.ч. захар, 4 с.л. какао, 400 г кисело мляко, 1 ч.л. сода бикарбонат, 1/2 ч.ч. олио, 1 ванилия, 2 шепи вишни

За глазурата: течността от една 400- грамова консерва грах, 1/4 ч.ч. пудра захар, 1/2 ч.л. лимонов сок, 1 щипка сол, ванилия на прах, кокосови стърготини за поръсване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Смесваме пресятото брашно със захарта и какаото. Прибавяме киселото мляко с разбърканата в него сода. Сипваме олиото, ванилията и отново бъркаме до получаването на еднородна смес. Накрая прибавяме почистените от костилките вишни, като отделяме няколко с дръжките за украса.

Разбъркваме леко и изсипваме сместа във форма, застлана с хартия за печене или намазнена и поръсена с брашно. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до суха клечка – около 45 минути.

Разбиваме граховата вода в сух съд с миксер заедно с лимоновия сок и солта до получаване на гъста пяна. Постепенно и при непрекъснато разбиване добавяме захарта, смесена с ванилията. Получената грахова пяна не трябва да пада при обръщане на съда.

Глазираме с нея фъча и по желание поръсваме с кокосови стърготини. Преди поднасяне украсяваме с вишни.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Бадемови панички с плодове

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Когато тръгвала за Америка, Нора Шопова слагала в куфара българска шарена сол

Водещата на прогнозата за времето по Нова тв Нора Шопова обича да готви и често в дома ѝ ухае на домашни гозби, макар да има все по-малко време за това. Любовта към кулинарията Шопова наследява от майка си и баба си. Убедена е, че сред важните неща за вкусната гозба са домашните продукти. “В малкия град голяма част от продуктите са домашни

Шиш кебап

Рецепта, с която ще направите най-доброто барбекю Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa

Начинаещ на грила? Мисията е възможна

Слънцето е толкова жарко, че за да уеднаквим вътрешната си температура с тази на въздуха, понякога е най-добре да стоим близо до открит огън. Нека си признаем, че през лятото на всички ни се ще да прекараме повече време от дните и вечерите си с приятели, вдигащи тостове със студени бири, акомпанирани от сочни пържоли.

Пълненa пантофка от патладжан

Приготвена с домат и моцарела Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg.

Сурова торта със смокини

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Последно от лого

Оживление

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Емил Розов много обича риба и морски дарове, но само от Българското Черноморие

Кулинарството върви по бащина линия в семейството на едно от популярните и обичани лица на телевизията Емил Розов и се предава така вече трето поколение. “Баща ми готвеше много хубаво и почти не позволяваше на майка ми да влиза в кухнята. Същото се отнася и за мен и покойната ми съпруга. Аз основно готвех, че и пазарувах даже, защото смятам

Кои са най-подходящите продукти за грил

В сезона на топлите нощи, охладените напитки и ваканциите храната е на особена почит. Вече ви запознахме със златните правила на грила в съвместната ни рубрика с Lidl за вкусни съвети, свързани с приготвянето на храна на открит огън. Сега идва ред и на най-подходящите зеленчуци и видове месо за грил.

Екзотична боб чорба

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Кекс с ябълки

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Банофи пай

Сладкиш с бисквитена основа и карамелен слой Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.

Златните правила на грила

Сезонът на грила е в разгара си и няма нужда да чакаме отпуската си, за да разпуснем на терасата или на близката полянка с едно сочно и вкусно преживяване, изстудена бира и приятели. За да се подготвим обаче за това блаженство, ще ни помогнат нашите приятели от Lidl, които са с потвърдено качество на грил продуктите си.

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber