Желиран крем с горски плодове

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/7541575 Желиран крем с горски плодове Желиран крем с горски плодове www.24chasa.bg

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси vvatsova@24chasa.bg

и 24ojivlenie@24chasa.bg.

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Ягоди, малини, къпини, боровинки. Те са толкова ароматни и изкусителни, че не можем да не си направим едно желирано кремче с тях. Добре охладено, то превъзхожда дори сладоледа”, пише ни Маргарита Димитрова.

ПРОДУКТИ 

300 г заквасена

сметана

125 г крема сирене

50 г качествено

краве масло

5-6 с.л. мед

10 г желатин

1 ч. ч. горски плодове по избор - ягоди, малини, къпини, боровинки

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Разбиваме с помощта на миксер заквасената сметана, сиренето, стопеното и леко охладено масло и меда. Трябва да получим гладка и еднородна смес.

Добавяме към нея предварително намачканите плодове. Може да изберем тези, които допадат на вкуса ни. В моя случай избрах ягоди.

Прибавяме най-накрая стопения на водна баня желатин. Разбъркваме крема добре, разпределяме го в 4 купички и го слагаме в хладилник за около 5-6 часа, за да се стегне добре.

Гарнираме по желание отгоре с нарязани плодове, малко шоколад, ядки, кокосови стърготини и др. Хапваме крема, като е добре охладен.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

Други от Гастрогуру

Листенца от тиквички с гауда

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Най-страхотните ребра на грил

Кой не обича ребра на грил?! И понеже плуваме в най-лежерното време на годината, може да си позволим да ги приготвим бавно и с кеф на открито, да ги споделим с приятели и семейството си, да им се наслаждаваме на терасата, сред природата и дори на плажа. От съвместната ни рубрика с Lidl вече научихте основните техники за приготвяне на грил,

Гаспачо

Студена испанска доматена супа Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg.

Доматени парти бутчета

Подправени с червен пипер, бяло вино и дафинов лист Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa

Бадемови панички с плодове

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Шиш кебап

Рецепта, с която ще направите най-доброто барбекю Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa

Последно от лого

Оживление

Последно от лого

Последно от

Последно от

Още от Гастрогуру

Начинаещ на грила? Мисията е възможна

Слънцето е толкова жарко, че за да уеднаквим вътрешната си температура с тази на въздуха, понякога е най-добре да стоим близо до открит огън. Нека си признаем, че през лятото на всички ни се ще да прекараме повече време от дните и вечерите си с приятели, вдигащи тостове със студени бири, акомпанирани от сочни пържоли.

Пълненa пантофка от патладжан

Приготвена с домат и моцарела Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg.

Банички мъфини

Бърза и вкусна закуска Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg.

Сурова торта със смокини

Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адреси vvatsova@24chasa.bg и 24ojivlenie@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31

Емил Розов много обича риба и морски дарове, но само от Българското Черноморие

Кулинарството върви по бащина линия в семейството на едно от популярните и обичани лица на телевизията Емил Розов и се предава така вече трето поколение. “Баща ми готвеше много хубаво и почти не позволяваше на майка ми да влиза в кухнята. Същото се отнася и за мен и покойната ми съпруга. Аз основно готвех, че и пазарувах даже, защото смятам

Кои са най-подходящите продукти за грил

В сезона на топлите нощи, охладените напитки и ваканциите храната е на особена почит. Вече ви запознахме със златните правила на грила в съвместната ни рубрика с Lidl за вкусни съвети, свързани с приготвянето на храна на открит огън. Сега идва ред и на най-подходящите зеленчуци и видове месо за грил.

Последно от

Последно от

Най-важното

Избрано от Google

Следвайте във Viber